2.11.13

«Έπιασε» 13αρι ο Μήτρογλου στη Λεωφόρο!

Ο Κώστας Μήτρογλου έβαλε τη σφραγίδα του και στο ντέρμπι των αιωνίων στο γήπεδο της Λεωφόρου και με το γκολ που σημείωσε ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια δύσκολη νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού.

Αυτό ήταν το 13ο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για τον διεθνή στράικερ ο οποίος βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να…αρπάξουν τη μπουκιά μέσα από το στόμα των «πρασίνων».

Κι αυτό γιατί η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη και παίζοντας με μεγάλο πάθος, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους «ερυθρόλευκους».

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «μπλοκάρει» με πίεση ψηλά τους παίκτες του Ολυμπιακού, όμως δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ κάποιες από τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο μέρος.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε γιατί έχει πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από τον αντίπαλό του και πάνω απ΄ όλα τον δεινό σκόρερ που λέγεται Μήτρογλου.

Ελάχιστες ήταν οι καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι καθώς και οι δυο ομάδες έδωσαν προτεραιότητα στην ανασταλτική τους λειτουργία. Ειδικά ο Παναθηναϊκός πρόσεξε πάρα πολύ την άμυνά του, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Καπίνο.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού έγινε στο 15΄όταν ο Σαλίνο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά για να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Καπίνο.

Οι «πράσινοι» απείλησαν για πρώτη φορά το τέρμα των Πειραιωτών, τέσσερα λεπτά πριν την εκπνοή του ημιχρόνου.

Τότε ο Λάγος έβγαλε μια επικίνδυνη σέντρα - σουτ προς τον Φιγκερόα, ο Ρομπέρτο βγήκε και έδιωξε τη μπάλα με τις γροθιές για να κτυπήσει αυτή από κοντά στο πρόσωπο του Μανωλά και να φύγει σε κόρνερ!

Στο 44΄οι «πράσινοι» δημιούργησαν μια ακόμη καλή φάση, όταν ο Μπεργκ βρήκε με έξοχη πάσα τον Μέντες μέσα στη περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ του Ολλανδού μέσου ήταν χλιαρό και δεν απείλησε τον Ρομπέρτο που μπλόκαρε.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ο Φουστέρ έδωσε στον Μήτρογλου που σούταρε άστοχα έξω από την περιοχή!

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους έγινε στο 51΄ όταν ο Χολέμπας εκτέλεσε ένα φάουλ από τον άξονα, η μπάλα χτύπησε στο τοίχος για να καταλήξει μέσα στην περιοχή στον Μήτρογλου που σούταρε για να βάλει την κόντρα ο Σίλντενφελντ, παραχωρώντας το κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νάνο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Πράνιτς έπιασε ένα μονοκόματο βολέ που έστειλε τη μπάλα να φύγει ψηλά άουτ!

Στο 57΄πήγε να δημιουργηθεί κίνδυνος από το…πουθενά για την εστία του Ολυμπιακό. Ο Μανωλάς γύρισε χωρίς δύναμη τη μπάλα προς τον Ρομπέρτο κάτω από την πίεση του Μπεργκ για να προλάβει την τελευταία στιγμή και να διώξει τη μπάλα ο Ισπανός πορτιέρο.


Ο Παναθηναϊκός που συνέχισε να πιέζει, είχε μια ακόμη καλή φάση στο 58΄. Ο Πράνιτς πέρασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή στον Τριανταφυλλόπουλο που σούταρε με δύναμη για να αποκρούσει ο Ρομπέρτο!

Στο 60΄ σημειώθηκε η πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος. Ο Χολέμπας έκανε το κόρνερ, ο Μήτρογλου έπιασε τη «σκαστή» κεφαλιά για να αποκρούσει ο Καπίνο!

Η πιο μεγάλη ευκαιρία για τους «πράσινους» να ανοίξουν το σκορ χάθηκε στο 69΄, όταν ο Μέντες έβγαλε σε θέση βολής τον Φιγκερόα που σούταρε για να περάσει η μπάλα ελάχιστα άουτ!

Κι εκεί που ο Παναθηναϊκός πίεζε για να φτάσει στο γκολ, τελικά το δέχθηκε στο 89΄ από τον Μήτρογλου! Ο Φουστέρ πέρασε κάθετα τη μπάλα στον 25χρονο στράικερ που νίκησε με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή τον Καπίνο για το 0-1!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων και στο 92΄ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, αλλά η κεφαλιά που έπιασε ο Σίλντενφελντ μετά από φάουλ του Πράνιτς πέρασε λίγο άουτ!

Ο διαιτητής Μάνταλος έκανε σε γενικές γραμμές μια καλή διαιτησία. Πάντως δεν είχε να αντιμετωπίσει δύσκολες φάσεις ενώ τον βοήθησαν σημαντικά με την συμπεριφορά τους και οι παίκτες των δυο ομάδων. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός, Ρομπέρτο, Τριανταφυλλόπουλος, Σαλίνο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ρισβάνης, Σόλντενφελντ, Ζέκα, Πράνιτς, Μέντες, Λαγός (71΄Αμπέιντ), Φιγκερόα (85΄Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας. Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (61΄Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (92΄Εντινγκά), Σαβιόλα (66΄Βάις), Μήτρογλου.




Πηγή: www.balleto.gr