16.12.13

Χωράει στην 11άδα... 27 παίκτες!

Ο Μίτσελ έχει καταφέρει να έχει όλους τους Ερυθρόλευκους σε εγρήγορση και ο Βασίλης Νικολόπουλος γράφει για το προπονητικό θαύμα του Ισπανού.

Ξέρετε ποιοι ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Αρη; 
Ο Σαβιόλα, οΙμπαγάσα, ο Μανωλάς, ο Εντινγκά και ο Σέποβιτς. Στην Αθήνα είχαν μείνει ο Μήτρογλου, οΜανιάτης, ο Φουστέρ, ο Γιαταμπαρέ, ο Μπονγκ. Εκτός αποστολής έμεινε ο Σαλίνο. Ολοι αυτοί θα έβρισκαν θέση, όχι μόνο σε ομάδες της ελληνικής Σούπερ Λιγκ, αλλά και σε πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Κι όμως. Η διαφορά στον Ολυμπιακό δεν φαίνεται.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το βάθος του ρόστερ. Εχει να κάνει με το γεγονός ότι οΜίτσελ κρατάει όλους τους παίκτες σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή. Τη μία ο Σέποβιτς είναι εκτός αποστολής, την άλλη ξεκινάει βασικός. Ο Ολαϊτάν, μπαίνει 11άδα και μένει έξω ο Σαβιόλα, με τον οποίο, οποιοσδήποτε άλλος προπονητής θα ξεκινούσε την 11άδα. Κανείς δεν θα μπορούσε να του πει τίποτα.

Ο Μίτσελ όμως, όταν καταρτίζει την ενδεκάδα κάθε αγώνα, στέλνει μηνύματα. Αφησε εκτός τους Μπονγκ και Γιαταμπαρέ, επειδή γκρινιάζουν που δεν είναι βασικοί. Χρησιμοποίησε τονΟλαϊτάν, για να επιβραβεύσει την προσπάθειά του στα ευρωπαϊκά ματς. Το ίδιο θέλησε να κάνει και με τον Ντομίνγκεζ ο οποίος ανεβάζει συνεχώς στροφές. Αν έχουμε μεταφράσει σωστά τις κινήσεις στη σκακιέρα του μυαλού του Μίτσελ, ακολουθεί η περίπτωση Σάμαρη. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει πάρει πολλά παιχνίδια κι άρχισε να κουράζεται και ψυχολογικά. Εδειξε ότι δεν διαθέτει το καθαρό μυαλό άλλων παιχνιδιών. Λογικά, θα κάτσει στον πάγκο την Τετάρτη.

Ο Μίτσελ ως τώρα τουλάχιστον, παίρνει άριστα στη διαχείριση των παικτών του. Κατάφερε σε ένα ρόστερ 27 ποδοσφαιριστών, να τους έχει όλους ικανοποιημένους στο μέτρο του δυνατού. Δεν έχουν παίξει όλοι το ίδιο ασφαλώς, αλλά έχουν πάρει το χρόνο που τους αξίζει. Τουλάχιστον έτσι πιστεύουν. Μοίρασε τα... πέντε ψωμιά και τα πέντε ψάρια σε όλους. Μοιάζει με ένα μικρό θαύμα αυτό που έχει καταφέρει. Σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, το να κερδίζεις όλους τους παίκτες σου, βασικούς κι αναπληρωματικούς είναι άθλος. Αυτό δεν το είχε καταφέρει ούτε οΒαλβέρδε, που είχε παιδιά και αποπαίδια. Ρωτήστε και τον Μήτρογλου...




Πηγή: www.dailygoal.gr