13.12.13

Αυτοί ξέρουν!


(Γιώργος Κονδυλης)

Την Τρίτη το βράδυ ο Ολυμπιακός σφράγισε το εισιτήριο για τους «16» του Champions League, αφού επικράτησε με 3-1 της Αντερλεχτ. Πλέον, οι Πειραιώτες περιμένουν τη Δευτέρα να μάθουν τον αντίπαλό τους στη φάση των νοκ άουτ. Και φυσικά, θέλουν να αποφύγουν μεγαθήρια, όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης! Αυτό που έχει, όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ποιοι ποδοσφαιριστές, που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας, έχουν αγωνιστεί σε αγώνες για το «σεντόνι» πέρα από τους ομίλους! Δηλαδή, ποιοι παίκτες έχουν προχωρήσει στο παρελθόν στους «16» ή πιο πέρα, όπως αναφέρει ο «ΓΑΥΡΟΣ»! Και ο Θρύλος έχει στο ρόστερ του 5 παίκτες. Εκ των οποίων οι 3 είναι δηλωμένοι στη λίστα της UEFA και έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αλλά δεν αποκλείεται σ’ αυτό να έχουμε αλλαγές, αφού, για παράδειγμα, ο Μιγκέλ Τόρες μπορεί να δηλωθεί από τον Μίτσελ στη συνέχεια. Μεγαλύτερη εμπειρία, φυσικά, έχει ο Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια.

ΓΚΟΛ, ΑΣΙΣΤ ΚΑΙ... ΠΑΟ!


Ο Αργεντινός σούπερ σταρ του Ολυμπιακού, ο οποίος στο τελευταίο παιχνίδι με την Αντερλεχτ στο Καραϊσκάκη κατάφερε να σκοράρει δύο τέρματα και να πάρει την ομάδα από το… χέρι και να την οδηγήσει στη νίκη, έχει πολλές διακρίσεις. Τη σεζόν 2001/02 είχε αγωνιστεί στους «8» με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα τότε. Είχε παίξει κόντρα στον ΠΑΟ στο «Καμπ Νου» για 90 λεπτά. Είχε σκοράρει ένα τέρμα και είχε βγάλει μία ασίστ. Είχε «τελειώσει» τον ΠΑΟ τον οποίο είχε αφήσει εκτός θεσμού. Από εκεί και πέρα, την ίδια σεζόν έπαιξε στους «4» με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και στα δύο ματς ήταν βασικός, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό. Το 2002/03 είχε παίξει στους «8» με την Μπαρτσελόνα και είχε σκοράρει στην Ιταλία το μοναδικό τέρμα της ομάδας του (1-1). Ωστόσο, η πρόκριση δεν ήρθε, αφού στην Ισπανία η Μπάρτσα είχε ηττηθεί με 2-1. Σ’ ένα ματς που είχε κριθεί στην παράταση. Το 2004/05 είχε παίξει στους «16» με τη Μονακό τότε! Είχε αγωνιστεί 90 λεπτά στην Ολλανδία με την Αϊντχόφεν και είχε 71’ στην Γαλλία. Ωστόσο, η ομάδα του Πριγκιπάτου είχε μείνει εκτός θεσμού με δύο ήττες (1-0 εκτός και 2-0 εντός). Το 2006/07 ο Σαβιόλα έπαιζε ξανά στην Μπαρτσελόνα. Και τότε, είχε παίξει στη φάση των «16» για 82 λεπτά στο ματς με τη Λίβερπουλ στην Ισπανία όπου οι μπλαουγκράνα είχαν ηττηθεί με 2-1. Και πέρσι, ο παικταράς του Ολυμπιακού με τη φανέλα της Μάλαγα είχε φτάσει ως τους «8». Στους «16» είχε αγωνιστεί κόντρα στην Πόρτο για 77 λεπτά, όπου η ομάδα του είχε επικρατήσει με 2-0, ενώ στους «8» με την Ντόρτμουντ ήταν στο ματς της Ισπανίας βασικός για 67’, σ’ ένα ματς που δεν είχε γκολ...

ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ


Στη φάση των «16» του Champions League έχει αγωνιστεί και ο Κώστας Μήτρογλου. Μάλιστα έχει σκοράρει κιόλας. Ηταν το 2009-10, όταν ο Ολυμπιακός έπειτα από τον όμιλο που είχε περάσει είχε κληρωθεί με την Μπορντό. Στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη, οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί με 1-0 και ο «πιστολέρο» ήταν βασικός για 77 λεπτά. Στον επαναληπτικό ο δυνατός φορ είχε μπει αλλαγή και είχε παίξει 28 λεπτά. Σ’ αυτό το διάστημα είχε σκοράρει μία γκολάρα και είχε δώσει ελπίδες στον Ολυμπιακό. Τελικά η πρόκριση δεν ήρθε.

Ο «ΒΡΑΧΟΣ»!


Σε αυτά τα παιχνίδια που έπαιξε ο Μήτρογλου, είχε αγωνιστεί και στα δύο βασικός ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Για 90 λεπτά είχε παίξει ο «βράχος» της άμυνας του Θρύλου, ο οποίος γνωρίζει από πίεση και από μεγάλα παιχνίδια. Και φέτος, μπορεί να μην έχει παίξει στο Champions League, αλλά σιγά σιγά μπαίνει και είναι στη διάθεση του Μίτσελ! Ετοιμοπόλεμος πλέον ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων»...

ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΜΙΓΚΕΛ

Μπορεί να μην έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA, αλλά είναι πιθανό να δηλωθεί στη συνέχεια. Ο λόγος για τον Μιγκέλ Τόρες. Ο Ισπανός αμυντικός του Ολυμπιακού γνωρίζει από νοκ άουτ φάσεις. Εχει αγωνιστεί σε αρκετά παιχνίδια μάλιστα. Συγκεκριμένα, στους «16» έχει παίξει δύο φορές. Η πρώτη ήταν το 2006/07, ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Είχε αγωνιστεί στη νίκη της ομάδας του επί της Μπάγερν Μονάχου με 3-2 για 90 λεπτά, αλλά και στην ήττα στη Γερμανία με 2-1, ξανά για 90 λεπτά. Από κει και πέρα, το 2007/08 είχε παίξει για 90’ στην Ιταλία με τη Ρόμα (ήττα 2-1) και στην Ισπανία για 27’ με την ίδια ομάδα για 27’.

«ΚΑΡΦΩΣΕ» ΤΟΥΣ «ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ»!

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που έχει αγωνιστεί στους «16», αλλά και στους «8», είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Μπορεί φέτος να μην έχει χρόνο συμμετοχής, αλλά τουλάχιστον γνωρίζει πώς να εμψυχώσει ψυχολογικά τους παίκτες. Ο «Κάνιο» το 2008/09 με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ είχε αγωνιστεί για 69 λεπτά στο Βιγιαρέαλ - ΠΑΟ 1-1 και στο ΟΑΚΑ έπαιξε 77 λεπτά. Μάλιστα, εκεί είχε σκοράρει και ένα τέρμα και είχε δώσει την ασίστ στο άλλο (νίκη με 2-1)! Από εκεί και πέρα, ο Ιμπαγάσα είχε παίξει και στα δύο ματς με την Αρσεναλ για τους «8» της διοργάνωσης: στο Βιγιαρεάλ - Αρσεναλ 1-1 (77 λεπτά) και Αρσεναλ - Βιγιαρεάλ 3-0 (27 λεπτά).




Πηγή: www.gavros.gr