14.12.13

Χαοτική η διαφορά, 3-0 ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 13-0! Δεν πρόκειται για το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα, αλλά για το σερί των «ερυθρόλευκων» επί των «πράσινων» σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ τα τελευταία τρία χρόνια!

Στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη (σ.σ. δεν γέμισε ούτε απόψε) οι νταμπλούχοι ήταν πολλές... ταχύτητες πάνω και «καθάρισαν» σε μία ώρα και επτά λεπτά με 3-0 σετ (25-14, 25-15, 25-23) το «τριφύλλι» του πρώην «δικού» τους Γιάννη Καλμαζίδη.

Στο πρώτο σετ μετά το 6-6 οι γηπεδούχοι... εξαφανίστηκαν (τελικό 25-14), με τον Καλντέιρα να έχει 6/6 επιθέσεις, τον Γιορντάνοφ 4/6 και από την άλλη τον Μπέλλο να κερδίζει έναν πόντο σε επτά προσπάθειες!Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός «άντεξε» ως το 10-10 (με δύο σερί μπλοκ), αλλά ο Ολυμπιακός «έτρεξε» ένα επί μέρους σκορ 10-1, έφτασε στο 20-11 και με τον Καλντέιρα να... σκοράρει κατά ρυπάς, πανηγύρισε με 25-15.

Στο τρίτο σετ ο Καζάζης μάλλον... βιάστηκε να τραβήξει στον πάγκο τους Κουρνέτα και Γιορντάνοφ και ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, παρά το 93% του Καλντέιρα στην επίθεση. Οι «πράσινοι» ανέτρεψαν το -6 (15-6) και ισοφάρισαν σε 21-21.

Ο Κουρνέτας επέστρεψε γρήγορα, αμέσως μετά και ο Γιορντάνοφ, ο Γκάλιτς έχασε την ευκαιρία για προβάδισμα (22-21 με άουτ επίθεση) και μετά για ισοφάριση (24-22 δέχθηκε μπλοκ από τον Κουρνέτα) και με επίθεση του MVP Καλντέιρα γράφτηκε ο επίλογος (25-23).

«Παίξαμε έτσι όπως έπρεπε»

Απόλυτα ικανοποιημένος, παρά την «κοιλιά» στο μισό του τρίτου σετ, για το οποίο ουσιαστικά ανέλαβε την ευθύνη, δήλωσε ο Δημήτρης Καζάζης μετά το ματς: «Αρχίζουμε και βρίσκουμε ρυθμό έστω και καθυστερημένα και αυτό είναι ευχάριστο. Σήμερα κάναμε καλή εμφάνιση και παίξαμε έτσι όπως έπρεπε. Στο τρίτο σετ με τις πολλές αλλαγές που έκανα, η ομάδα έδειξε να έχει θέμα, αλλά τα παιδιά κατάφεραν να κερδίσουν».

Ερωτηθείς για το ντέρμπι που έρχεται με τον πρωτοπόρο Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη, απάντησε πως: «Δεν είναι απαραίτητα ματς-κλειδί. Είναι ένα παιχνίδι απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα, που είναι στο πικ της απόδοσής της και σε μια έδρα γεμάτη. Για εμάς είναι πρόκληση και το κίνητρο που αναζητούμε σε κάθε παιχνίδι. Προσφέρεται λοιπόν το ματς για να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

«Πολύς φόβος, πολλή ανασφάλεια»

Από την άλλη, ο Γιάννης Καλμαζίδης, στο ντεμπούτο του στον «πράσινο» πάγκο, εξήγησε πως πρέπει να αλλάξουν πολλά για να σωθεί ο Παναθηναϊκός. «Είχα πει και πριν από το ματς πως άλλοι είναι οι στόχοι οι δικοί μας και άλλοι του Ολυμπιακού. Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Ήθελα όμως, να δω κάτι παραπάνω από τα παιδιά σήμερα. Στο τελευταίο σετ Ολυμπιακός έκανε αλλαγές και μπήκαμε εμείς στο παιχνίδι.

Υπάρχει όμως πολύς φόβος, πολλή ανασφάλεια. Αυτό θα προσπαθήσω να αλλάξω. Είναι δύσκολος ο δρόμος. Μετά από τέτοια πορεία πρέπει να βρούμε το πρόβλημα και να σκεφτόμαστε τις λύσεις. Φυσικά μπορεί να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Χρειάζεται να γίνουν όμως, πολλά πράγματα. Ξαναλέω, είναι δύσκολος ο δρόμος. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα».

Πηγή : www.sentragoal.gr