16.12.13

Ο υπέροχος μήνας του "Τσόρι" Ντομίνγκες!

(Νίκος Συριώδης)

Ο Αλεχάντρο "Τσόρι" Ντομίνγκες βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση μέσα στον Δεκέμβριο και απέναντι στον Άρη σκόραρε για τέταρτο σερί αγώνα και πέμπτο για φέτος.

Αν ένας παίκτης του Ολυμπιακού βρίσκεται σε παρατεταμένη περίοδο φόρμας τούτο το διάστημα, αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

Ο 32χρονος άσος, ο οποίος ήρθε μετά βαΐων και κλάδων το καλοκαίρι από την Ράγιο Βαγιεκάνο, μπορεί να μην μπήκε... φουριόζος στην σεζόν και πολλοί να "κουμπώθηκαν" αναφορικά με το αν είναι ο παίκτης εκείνος που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα σε σχέση πάντα με τα διθυραμβικά σχόλια που γράφονταν για την "αφεντιά" του, για να έρθει ο Δεκέμβριος και να δώσει τις... απαντήσεις του.

Αυτός ο μήνας είναι ο καλύτερος και ο πιο παραγωγικός του Αργεντινού το διάστημα που βρίσκεται στην χώρα μας και φοράει την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο μέρος της καρδιάς και το πιστοποιούν τα νούμερά του και η εν γένει παρουσία του πάνω στο χορτάρι. Αυτός άλλωστε είναι ο "καθρέφτης" για κάθε ποδοσφαιριστή.

Αν εξαιρέσει βέβαια κάποιος το πρώτο διάστημα, που ακόμα φαινόταν έδειχνε βαρύς και έψαχνε τα πατήματά του και το ρόλο του μέσα στην ομάδα, η κλάση του είναι τέτοια, που δεν υπήρχε περίπτωση να μην αφήσει το... στίγμα του και η περίοδος αυτή είναι ενδεικτική. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο κάνει πιο απαραίτητη και σημαντική την παρουσία του.

Η αρχή είχε γίνει με την γκολάρα στη Λισσαβώνα, που έκανε το απλό (μια ντρίμπλα και πλασέ στην απέναντι γωνία) να φαντάζει τόσο εντυπωσιακό και να δείχνει πτυχή της ποιότητάς του, για να έρθει ο μήνας αυτός και να "απογειωθεί" αγωνιστικά και φυσικά στις συνειδήσεις του "ερυθρόλευκου" κόσμου.

Ο "Τσόρι" έχει σκοράρει πέντε φορές φέτος, τρεις στο πρωτάθλημα και δυο στην Ευρώπη, αλλά μετράει τέσσερα σερί ματς που βρίσκει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Πρώτα ήταν ο Εργοτέλης την 1η του Δεκέμβρη, ακολούθησε o Αστέρας Τρίπολης, όπου ήταν ο MVP του ματς, κάνοντας τα πάντα στο γήπεδο, μετά έβαλε το... κερασάκι της πρόκρισης με αντίπαλο την Άντερλεχτ και τελευταίο "θύμα" ο Άρης το βράδυ της Κυριακής (15/12).

Υπέροχο το τελείωμά του μετά την ασίστ του Βάις (πολύ καλός ο Σλοβάκος απέναντι στους "κίτρινους"!), ενώ οι ρόλοι αντιστράφηκαν στην φάση του 60ου λεπτού, όταν ο Ντομίνγκες έβγαλε μια πολύ ωραία μπαλιά για τον συμπαίκτη του, αλλά εκείνος απέτυχε να νικήσει τον Διούδη. Ο γκολκίπερ του Άρη με τις αποκρούσεις του κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα (έβγαλε και το πλασέ του Σαβιόλα, όπως έκανε και την διπλή επέμβαση πριν το 0-1 με τις προσπάθειες των Κάμπελ και Ολαϊτάν).

Ο "Τσόρι" έχει μια απλότητα στο παιχνίδι του, ξέρει να κινείται πολύ καλά στο χορτάρι, είναι άριστος χειριστής της μπάλας και διαθέτει ένα τεράστιο προσόν, το σουτ. Μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δυο του πόδια και το θετικό του είναι πως δεν διστάζει να σουτάρει από μακριά, κάτι που έλειπε από την ομάδα. Είναι παίκτης που αν βρει την ευκαιρία και το χώρο, θα το... μπουμπουνίσει και αυτό είναι μέγιστος "πονοκέφαλος" για κάθε αντίπαλο γκολκίπερ.

Εν κατακλείδι, βρίσκεται σε ανοδική πορεία αυτο τον μήνα, έχει ψυχολογία, παίζει με αυτοπεποίθηση και αυτό φαίνεται, βρίσκει δίχτυα με συνέπεια και αποτελεί μεγάλη χαρά για τον Μίτσελ να έχει τον Αργεντινό σε αυτή την αγωνιστική κατάσταση, λύνοντάς του ποικιλοτρόπως τα χέρια και βάζοντάς την στην εξίσωση σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και καλύτερα...




Πηγή: www.redplanet.gr