16.12.13

Θέλει να φέρει τούμπα την παράδοση!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι μια…άγνωστη ομάδα για τον Ολυμπιακό καθώς την έχει αντιμετωπίσει άλλες τέσσερις φορές στο πρόσφατο παρελθόν στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δυο πρώτες ήταν την σεζόν 2001-02 και οι επόμενες αμέσως μετά 2002-03, με τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν τέσσερις συνολικά ήττες με συντελεστή 12 γκολ κατά και 2 υπέρ, κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει ότι η παράδοση δεν είναι με το μέρος τους.


Μάλιστα οι "Κόκκινοι διάβολοι», ήταν η πρώτη ομάδα που "έσπασε" το εντός έδρας αήττητο των ερυθρολεύκων στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στις τέσσερις πρώτες τους σεζόν στον θεσμό (1997, 1998, 1999, 2000) οι Πειραιώτες δεν είχαν γνωρίσει ούτε μια ήττα στο «σπίτι» τους που εκείνες τις χρονιές ήταν το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.



Η πρώτη «σύγκρουση» της Γιουνάιτεντ με τον Ολυμπιακό έγινε στις 10 Οκτωβρίου του 2001 στο ΟΑΚΑ, με την Αγγλική ομάδα να επικρατεί με 2-0.

Οι "ερυθρόλευκοι" τέθηκαν αντιμέτωποι με τους "κόκκινους διαβόλους" στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την σεζόν 2001-02. Στις 10 Οκτωβρίου 2001 στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0. Το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο μέρος από τα γκολ που σημείωσαν οι Μπέκαμ στο 66΄ και Κόουλ στο 86΄.

Το παιχνίδι του δεύτερου γύρου έγινε στις 23 Οκτωβρίου στο «Ολντ Τράφορντ» με την Γιουνάιτεντ να επικρατεί με 3-0. Δώδεκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός κρατούσε το 0-0 , όμως μετά ήρθε η κατάρρευση καθώς η αγγλική ομάδα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τους Σόλσκιερ (78'), Γκιγκς (88') και Φαν Νίστελροϊ (90').




Ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά στο δρόμο του στο Τσάμπιονς Λιγκ την πανίσχυρη Γιουνάιτεντ την επόμενη χρονιά. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο «Ολντ Τράφορντ» την 1η Οκτωβρίου 2002 και οι Περιαώτες γνώρισαν την συντριβή με 4-0. Δυο γκολ για τους «Κόκκινους Διαβόλους» σημείωσε ο Ράιν Γκιγκς στο 19΄ και στο 67΄ και από ένα οι Βερόν 26΄ και Σόλσκιερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν σε όλο το δεύτερο μέρος με δέκα παίκτες λόγω αποβολής στην εκπνοή του ημιχρόνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζε Ελίας!

Από τα τέσσερα παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός κόντραρε με αξιώσεις τους «Κόκκινους Διαβόλους» ήταν αυτό του δεύτερου γύρου εκείνης της σεζόν που έγινε στις 23 Οκτωβρίου 2002 στο γήπεδο της Ριζούπολης τότε έδρας των Πειραιωτών.

Η Αγγλική ομάδα προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Μπλαν (21') και Βερόν (59'), όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε σθεναρά και αφού αρχικά μείωσαν στο 70΄ με τον Λάμπρο Χούτο, έφτασαν στην ισοφάριση τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Τελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει την νίκη με έναν «κεραυνό» του Σκόουλς στο 84΄. Ο Ολυμπιακός είχε προπονητή στο ματς της Ριζούπολης τον Γιάννη Κόλια.

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο…αυλάκι και ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος αγωνιστικά να κοντράρει αυτή την φορά πολύ δυνατά την Γιουνάιτεντ και γιατί όχι να την αποκλείσει από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ!





Πηγή: www.balleto.gr