14.12.13

Ο Μίτσελ θέλει «φρέσκο» το πουλέν του...

(Γιώργος Νοικοκύρης)

Με το πρώτο μισό της σεζόν να ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες οι «ερυθρόλευκοι» αναμφίβολα βλέπουν με θετικό πρόσημο την έως τώρα πορεία τους.

Με την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ να αποτελεί τη μεγάλη τους επιτυχία, μια επιτυχία που κυνηγούσαν τα τελευταία χρόνια και τελικά την πέτυχαν φέτος, το +8 που έχουν ήδη από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα μετά από 14 αγωνιστικές όπου μετρούν 13 νίκες και μόλις μια ισοπαλία και τη συνέχεια στο Κύπελλο, ο Ολυμπιακός είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και σαφέστατα μέσα στους μεγάλους στόχους που έθεσαν το περασμένο καλοκαίρι διοίκηση και Μίτσελ.
Τα κέρδη βεβαίως από την έως τώρα παρουσία της ομάδας είναι πολλά και δεν σταματούν μόνο στα παραπάνω επιτεύγματα. Ενα απο τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο κέρδος για τους «ερυθρόλευκους», είναι ο Ανδρέας Σάμαρης, εκ των MVP της μέχρι τώρα πορείας του φετινού Ολυμπιακού. Ο 24χρονος, που ήρθε το καλοκαίρι απο τον Πανιώνιο, διαγράφει μια «τρελή» πορεία παίζοντας ασταμάτητα στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού αποτελώντας το «πουλέν» του Μίτσελ. Ο Ισπανός πιστεύει ακράδαντα στις δυνατότητες του Ελληνα άσου και το απέδειξε με το γεγονός ότι όχι απλά τον διατήρησε το καλοκαίρι στο ρόστερ της ομάδας, παρότι υπήρχαν πολλές άλλες επιλογές, αλλά του έδωσε και τη φανέλα του βασικού, ξεκινώντας από τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος και μετά την ενδεκάδα απο αυτόν!

Ο Σάμαρης έχει ήδη αγωνιστεί σε 13 από τα 14 παιχνίδια του πρωταθλήματος (μόνο στην πρεμιέρα με την Καλλονή δεν έπαιξε, είχε αγωνιστεί ο Φέισα) και σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δείχνοντας πως μπορεί άμεσα να βοηθήσει την ομάδα και να εξελιχθεί σε ποδοσφαιριστή που μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα στην καριέρα του. Η «εκτόξευση» του Σάμαρη αναμφίβολα αποτελεί ένα κέρδος συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Ολυμπιακό να έχει στα χέρια του έναν παίκτη-χρυσάφι και να καλείται πλέον να διαχειριστεί όπως πρέπει αυτήν την επιτυχία του νεαρού μέσου.

Δεν είναι λίγες άλλωστε οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που χάθηκαν ή παρέμειναν στάσιμοι παρότι αρχικά «έλαμψαν» βγαίνοντας δυναμικά στο προσκήνιο από εκεί που δεν το περίμενε κανείς και στην πορεία είτε λόγω κακής διαχείρισης της ομάδας είτε επειδή δεν άντεξε ο παίκτης τη συγκεκριμένη πίεση και συνάμα δημοσιότητα. Στην περίπτωση του Ανδρέα Σάμαρη όλα τα σημάδια οδηγούν σε μια πορεία που μπορεί να γίνεται καλύτερη από αγώνα σε αγώνα με τον Μίτσελ βεβαίως να έχει την πείρα και τις γνώσεις για να χειριστεί κατάλληλα την «εκτόξευση» του νεαρού παίκτη που μέχρι να έρθει στον Ολυμπιακό οι ποδοσφαιρικές παραστάσεις του ήταν περιορισμένες.

Μπορεί σε αυτή τη φρενήρη πορεία στο πρώτο μισό της σεζόν να υπήρξαν άσχημες στιγμές για τον Σάμαρη, όπως τα λάθη στο δεύτερο ημίχρονο με την Παρί Σεν Ζερμέν ή το πέναλτι με την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες, όμως η συνολική παρουσία του «φωνάζει» και οδηγεί στο συμπέρασμα πως διαθέτει όλα τα φόντα για να γίνει ένας αστέρας του ποδοσφαίρου μας. Είναι αλήθεια πως στα πρόσφατα παιχνίδια της ομάδας, όπως και με την Αντερλεχτ, ο Σάμαρης δείχνει σημάδια κούρασης και πτώσης της απόδοσής του, πράγμα φυσιολογικό. Και εδώ έρχεται η σωστή διαχείριση που πρέπει να γίνει από την ομάδα, κάτι που άλλωστε είναι στα πλάνα του Μίτσελ κρατώντας «φρέσκο» τον Ελληνα άσο για το δύσκολο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Εντινγκά προσφέρει λύσεις

Ο Ντελβίν Εντινγκά περιμένει πως η συνέχεια της σεζόν θα είναι καλύτερη για τον ίδιον παίρνοντας περισσότερες ευκαιρίες από τον Μίτσελ. Ο Αφρικανός «έπεσε» επάνω στο «ξεπέταγμα» του Σάμαρη και έτσι από την προσδοκία του βασικού που είχε φεύγοντας από τη Μονακό και ερχόμενος δανεικός στον Ολυμπιακό έμεινε σε λίγες συμμετοχές. Είναι ξεκάθαρο πως ο Εντινγκά δεν είναι χαρούμενος με τις ευκαιρίες που έχει πάρει έως τώρα και όπως τονίσαμε από χθες εξέτασε όλα τα δεδομένα. Με τον Ολυμπιακό όμως να έχει όλες τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ανοιχτές είναι δεδομένο πως στο άμεσο μέλλον ο Εντινγκά θα κληθεί να παίξει και εκεί να δείξει τις ικανότητές του.

Το πλάνο άλλωστε της συντήρησης του Ανδρέα Σάμαρη φέρνει στο προσκήνιο τον Εντινγκά που έχει πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Συν τοις άλλοις, μπορεί να είναι εκτός μάχης ο τραυματίας Μανιάτης, όμως ο Μίτσελ έχει να υπολογίζει για τον άξονα και στους Μασάντο και Γιαταμπαρέ δίνοντας έτσι όποτε κρίνει τις απαιτούμενες ανάσες στον Σάμαρη, διατηρώντας συνάμα και τις αναγκαίες ισσορροπίες.

Πηγή : www.sentragoal.gr