13.12.13

Στη νέα πίστα με τους πλούσιους!

(Μ. Μορφονιός)

Ο,τι και να πιστεύει ο καθένας για τον Μίτσελ και όποιες ενστάσεις κι αν διατηρεί, δεν μπορεί να του αμφισβητήσει ότι έβαλε τη δική του πινελιά στην ομάδα και της έδωσε αυτοπεποίθηση.

Μετά το… θρίλερ, είχε χαρές και πανηγύρια στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη, με τους παίκτες και τον Μίτσελ να απολαμβάνουν το δείπνο τους μαζί με τις οικογένειές τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του γηπέδου και να ανοίγουν τις σαμπάνιες!


Από κοντά κι ο Μαρινάκης με τους υπόλοιπους συνεργάτες που μοίραζαν συγχαρητήρια σε όλους.

Ο Ολυμπιακός πάει ακόμη πιο μακριά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων και αυτό φυσικά αντανακλά σε όλους. Τα κέρδη είναι άμεσα αλλά και… μεσοπρόθεσμα. Στο ταμείο θα μπουν άλλα 4,5 εκατομμύρια ευρώ – στο σύνολο γύρω στα 27 από τη μέχρι τώρα διαδρομή, που συνεχίζεται.

Το πιο σημαντικό ίσως να είναι όμως ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού, πέρα από το πριμ των 300.000 ευρώ, θα έχουν άλλες δύο (τουλάχιστον) ευκαιρίες για να δείξουν τα προσόντα τους στην ποδοσφαιρική Ευρώπη – και μάλιστα σε «άλλη πίστα», πολύ πιο δύσκολη αλλά και με διαφορετικές προοπτικές. Στις κουβέντες των παικτών οι περισσότεροι ήθελαν τη… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προφανώς λόγω της εικόνας της στη μετά σερ Αλεξ εποχή. Ο Μίτσελ, όπως δήλωσε κιόλας, δεν θα είχε αντίρρηση και για Τσέλσι ή Αρσεναλ.

Και κάποιοι παρατηρούσαν ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει ποτέ με την Μπαρτσελόνα ή ότι η Μπάγερν Μονάχου είχε έρθει στο… παλιό Καραϊσκάκη, επί Ρουμενίγκε.

Ενα ακόμη συν ότι ο Μήτρογλου, ο Μανωλάς, ο Σιόβας, ο Σάμαρης και όλοι οι υπόλοιποι θα συνεχίζουν να προκαλούν το ενδιαφέρον των σκάουτερ από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, αν και η ηγεσία του συλλόγου προφανώς θα επιμείνει στην απόφαση να μη φύγει κανείς τον Γενάρη αφού εκτός από την προοπτική του Παγκόσμιου Κυπέλλου υπάρχει τώρα και η συμμετοχή της ομάδας στη φάση των 16!

Αλλος κερδισμένος; Ο «σκηνοθέτης» αυτών των παραστάσεων, Μίτσελ Γκονζάλεθ, είναι φανερό ότι αρχίζει να χτίζει γερά θεμέλια σε ό,τι αφορά την εκτίμηση των οπαδών, του προέδρου αλλά και των… συμπατριωτών του.

Ξεκίνησε ως τηλεσχολιαστής, πήγε στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και μετά σε Χετάφε και Σεβίλη, αλλά τώρα πλέον υποχρεώνει τους… συναδέλφους του να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, όπως συνέβη και με τους Πορτογάλους στην περίπτωση του Ρομπέρτο.

Για τον Ισπανό προπονητή ο Ολυμπιακός δεν αποτελεί ευκαιρία για επανεκκίνηση, αλλά την πίστα για την απογείωση στην καριέρα του, αφού τώρα πλέον υποχρεωτικά θα τον σεβαστούν οι περισσότεροι από τη στιγμή που φτάνει με τον πρωταθλητή Ελλάδος στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο,τι και να πιστεύει ο καθένας μας για τον Μίτσελ και όποιες ενστάσεις κι αν διατηρεί, αυτό που δεν μπορεί να του αμφισβητήσει είναι ότι έβαλε τη δική του πινελιά στην ομάδα.

Κυρίως της έδωσε αυτοπεποίθηση, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για να ανέβει ψηλά στο γήπεδο και να διεκδικήσει τα «δικαιώματά» της απέναντι στους πλούσιους και ισχυρούς της Ευρώπης. Οσο έπαιζε ο Ολυμπιακός πίσω από την μπάλα (όπως έγινε πέρυσι με τον Ζαρντίμ), θα εξαρτιόταν από τα αποτελέσματα των άλλων. Ομως τώρα πήρε την υπόθεση στα δικά του χέρια!




Πηγή: www.sportdog.gr