14.12.13

Ξεπέρασε Ρεάλ, Μπάγερν, Μπάρτσα!

(Γιώργος Κονδύλης)

Τη Δευτέρα θα γίνει η κλήρωση του Champions League και ο Ολυμπιακός περιμένει πώς και πώς να μάθει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» του Champions League! Οι Πειραιώτες την Τρίτη το βράδυ επικράτησαν με 3-1 της Αντερλεχτ και έτσι πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Και άξιζαν να συνεχίσουν στα… αστέρια, αφού μετά την Παρί Σεν Ζερμέν ο Θρύλος ήταν η καλύτερη ομάδα. Και γι’ αυτό υπάρχουν και αποδείξεις. Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν το… στίγμα τους και η προσπάθεια τους, αλλά και οι εμφανίσεις τους, αναγνωρίστηκαν από την UEFA, όπως αναφέρει ο «ΓΑΥΡΟΣ»! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις καλύτερες ενδεκάδες που βγαίνουν κάθε αγωνιστική στην ιστοσελίδα της UEFA μπήκαν 5 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές συνολικά. Αυτοί οι είναι οι Ρομπέρτο, Μανωλάς, Σαλίνο, Σαβιόλα και Μήτρογλου.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που δείχνει την ποιότητα των Πειραιωτών. Δείχνει την εξαιρετική πορεία της ομάδας και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα μεγαθήρια της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα, δεν υπήρξαν πέντε διαφορετικοί παίκτες στις καλύτερες ενδεκάδες.



ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ...

Από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Αρμπελόα ήταν οι ποδοσφαιριστές που είχαν επιλεχθεί στην καλύτερη ενδεκάδα. Ο πρώτος είχε μπει στην 1η αγωνιστική και ο δεύτερος στην 5η! Από εκεί και πέρα, στην Μπάρτσα ο Μέσι ήταν στην πρεμιέρα του Champions League, ο Πικέ στην πρεμιέρα και την 6η, ενώ ο Νέιμαρ στην 6η αγωνιστική. Στην ομάδα της Μπάγερν είχαν μπει ο Ρόμπεν (στην 2η αγωνιστική και στην 5η αγωνιστική), ο Ριμπερί (στην 3η αγωνιστική) και ο Αλάμπα (στην 1η αγωνιστική και στην 3η αγωνιστική).



ΤΟ ΑΞΙΖΑΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ

Στην Μπάγερν λοιπόν μπήκαν τρεις διαφορετικοί παίκτες όπως και στην Μπαρτσελόνα, ενώ στη Ρεάλ Μαδρίτης μπήκαν δύο. Και ο Ολυμπιακός τις ξεπέρασε. Ο Κώστας Μήτρογλου στη 2η αγωνιστική του Champions League, με ένα «σόλο» είχε σκοράρει 3 τέρματα στην έδρα της Αντερλεχτ και δεν θα μπορούσε να μην είχε επιλεχθεί. Στην 4η αγωνιστική, ο Θρύλος αντιμετώπιζε στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Μπενφίκα και ήθελε τη νίκη για να κάνει το μεγάλο… βήμα. Ο Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια ήταν ανίκητος. Είχε πιάσει τα… άπιαστα και έτσι επιλέχθηκε, όπως και ο Κώστας Μανωλάς, που είχε εξαιρετική παρουσία και ένα τέρμα. Αυτό που έδωσε τη νίκη. Και στο φινάλε, με την Αντερλεχτ, ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» την πρόκριση. Ο Λεάντρο Σαλίνο ως δεξιός μπακ, ήταν τρομερός με απίστευτες αντοχές. Η UEFA τον έβαλε στην καλύτερη ενδεκάδα, κάτι που άξιζε και σε περασμένες αγωνιστικές. Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να είχε αφήσει εκτός τον Χαβιέρ Σαβιόλα. Ο Αργεντινός παικταράς σκόραρε 2 τέρματα και οδήγησε την ομάδα στη νίκη!

Πηγή : www.gavros.gr