16.12.13

Και όμως έχει περιθώρια βελτίωσης…

(Μηνάς Τσαμόπουλος)

Αφρενάριστος προχωράει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κόντρα στον Αρη , εκτός έδρας, πήρε το διπλό χαλαρά, κρατώντας δυνάμεις για την εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης κόντρα στα Γιάννενα στο Φάληρο αλλά και για την προσεχή όπου αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Αθηνών στη Ριζούπολη.

Με αλλαγές και φρεσκαρισμένη την ομάδα ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε αντίσταση στη Θεσσαλονίκη και θα μπορούσε το σκορ να ήταν μεγαλύτερο αλλά οι Πειραιώτες δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες και τα τετ α τετ.


Η είσοδος του Ιμπαγάσα ομόρφυνε το παιχνίδι έστω και στα λίγα λεπτά που έπαιξε, έδωσε άλλη ποιότητα και έδειξε ότι το ποδόσφαιρο, αν ξέρεις το τόπι, είναι απλό. Με όρεξη για μπάλα μοίρασε πάσες απίστευτες και έφερε τους συμπαίκτες του φάτσα με τον τερματοφύλακα.

Το σημαντικότερο είναι ο τρόπος που αντέδρασε η ομάδα μετά την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λίγκ. Μετά τον αγώνα κόντρα στην Άντερλεχτ και την επιτυχία των ερυθρόλευκων, είχαν την ωριμότητα να συγκεντρωθούν πολύ γρήγορα στο ελληνικό πρωτάθλημα και να πάρουν μία ακόμη νίκη κόντρα σε έναν Άρη που διψούσε για βαθμούς.
Η αντίδραση αυτή των παικτών του Μίτσελ είναι η μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τις περασμένες χρονιές όπου μετά ή πριν από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις χάνονταν βαθμοί.

Μιλάμε για ΑΛΛΑΓΗ νοοτροπίας που βάζει την ομάδα σε άλλους δρόμους και σε άλλο επίπεδο.
Μιλάμε για παίκτες που είτε είναι βασικοί, είτε είναι στον πάγκο, είτε παίζουν συνέχεια, είτε έχουν να παίξουν καιρό, τα δίνουν όλα σε παιχνίδια ανεξαρτήτως κρισιμότητας. Δεν επιλέγει κανείς αγώνες.

Το επίσης σημαντικό είναι ότι ο Μίτσελ δήλωσε πως η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης. Βάζει στόχους ο Ισπανός και δεν αρκείται σε αυτά που έχει. Δείχνει άνθρωπο με φιλοδοξίες και οράματα που θέλει τον Ολυμπιακό πολύ ψηλά όπως και η διοίκηση.

Η δουλειά που γίνεται είναι σε βάθος και με προοπτική. Αρχίζει από τα αποδυτήρια και ξεδιπλώνεται στο γήπεδο. Και τα καλύτερα έρχονται…