16.12.13

Η απάντηση του Βάις!

(Κώστας Κουκουλάς)

Πριν από μερικές ημέρες παραλίγο να είναι ο παίκτης που θα είχε στερήσει την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με την εγωιστική συμπεριφορά του.

Χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν σαν να ζήτησε «συγγνώμη» από τους συμπαίκτες του, τον προπονητή του και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Βλάντιμιρ Βάις ξεδίπλωσε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Θεσσαλονίκης μέρος του ποδοσφαιρικού του ταλέντου, αυτού που τον είχε στείλει στα πιο μικρά του μέχρι τη Μάντσεστερ Σίτι.

Εδειξε ότι, αν θέλει να «συμβιβαστεί» με τη φύση του ποδοσφαίρου που είναι ομαδικό άθλημα, θα είναι υπερπολύτιμος. Η εξαιρετική του ασίστ (α λα Λιτοφτσένκο, αν θυμούνται οι παλιότεροι, με το εξωτερικό μέρος του δεξιού του ποδιού) στον Ντομίνγκες στο 1-0 αλλά και το τελείωμά του στο δεύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων» αποτέλεσαν τη διπλή υπογραφή του στην πολύ εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αρη.

Σε ένα ματς που κάποτε ήταν ντέρμπι και το παλιό «Χαριλάου» γέμιζε, ο Ολυμπιακός νίκησε στα σβηστά, αρκούμενος σε τρεις τέσσερις ενέργειες των παικτών του. Μια πάσα του Σλοβάκου, ένα πλασέ (αλήθεια, πόσο απλό το έκανε να φαίνεται) του Τσόρι και ένα ακόμα τελείωμα (ατομική επιβεβαίωση) του Βάις έφεραν δύο γκολ πολύ γρήγορα, αν και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κι άλλες δυο τρεις καλές φάσεις.

Οσον αφορά τον Αρη, φαινόταν ότι ήθελε το κάτι παραπάνω, όσο όμως και αν το επιδίωξε, η βαθμολογική και η αγωνιστική διαφορά φαίνονταν ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο του «Βικελίδης».




Πηγή: www.sportdog.gr