14.12.13

-Είο, -είο, -είο, το τριφύλλι… μαυσωλείο!

(Δημοσθένης Καρμοίρης)

Άρης, Χαριλάου και Θεσσαλονίκη για τον Ολυμπιακό, παραπέμπουν στην «σήμανση SOS»: Παραδοσιακά ζόρια.

Σκληρά καρύδια είναι οι «κίτρινοι» όπως μια ζωή ολόκληρη σε προγενέστερες δεκαετίες, ο Πανιώνιος, ο Εθνικός Πειραιά, ο Απόλλωνας στη Ριζούπολη, όλοι αυτοί που του έβγαζαν την ψυχή του πρωταθλητή.Χώρια από το ποια ήταν η βαθμολογική θέση των συγκεκριμένων ομάδων, πόσο «καίγονταν» να πάρουν πόντους από τον Ολυμπιακό ή οτιδήποτε άλλο. Ούτως ή άλλως οι «ερυθρόλευκοι» είναι πρόκληση και δέλεαρ για όλους και πέρα του ότι εξατομικευμένα υπάρχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον από την αντίθετη πλευρά του.

Παίκτες που σκόραραν, διακρίθηκαν, ταλαιπώρησαν τον Ολυμπιακό, μπόρεσαν και εξασφάλισαν λίγο καιρό, Ιανουάριο ή καλοκαίρι, μια καλή μεταγραφή.

Να, μια τελευταία περίπτωση που επιβεβαιώνει το αληθές: Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Υπαίτιος της μοναδικής εκτός έδρας ήττας των Πειραιωτών εδώ και κοντά δύο χρόνια, που μέσα σε λίγους μήνες «σκαρφάλωσε» από τα Πηγάδια γρήγορα τα σκαλοπάτια της βαθμίδας, έγινε πρωτοσέλιδος και ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα»!

Το ματς με τον Άρη, παρά τα κακά χάλια του, δεν πρόκειται να είναι διαδικαστική υπόθεση το βράδυ της Κυριακής. Ο Άρης αγνοεί τη νίκη στην έδρα του και κάποια στιγμή, στατιστικά άλλωστε, προβλέπεται (;) να αλλάξει η (τη) μοίρα του. Θα πείτε: Με τον Ολυμπιακό βρήκε να ποντάρει σ’ αυτό;

Η «ανάσταση» έρχεται από τη μια στιγμή στην άλλη, οι φανέλες και οι θεωρίες ανωτερότητας δεν… παίζουν μπάλα και οι πρωταθλητές είναι αυτοί που καλούνται να απλοποιήσουν την αποστολή τους στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο πρώτος γύρος της SuperLeague κλείνει πριν την ανατολή του 2014 με τρία παιχνίδια σε 6 ημέρες. Σε ένα επικίνδυνο, ύπουλο χρονικό σημείο καραδοκεί για τους θριαμβευτές της περασμένης Τρίτης στο Champions League, η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα.

Η προσαρμογή σε άλλες συνθήκες, ανάποδα δεδομένα. Με την ομάδα να έχει βγάλει ήδη ένα δύσκολο πρόγραμμα, μέσα κι έξω από τα σύνορα και με το φυσιολογικό «ρετάρισμα» να παραμονεύει. Οι παίκτες του Μίτσελ τα έδωσαν όλα, κόντρα στην Άντερλεχτ για την ολοκλήρωση της προσπάθειας πρόκρισης από τους ομίλους του Champions League, ενώ από την άλλη, είναι ανθρώπινο, το μυαλό να «τρέχει» στις γιορτές, τις διακοπές, την ανάπαυση, την αλλαγή παραστάσεων.

Ειδικά των ξένων του ρόστερ, με τη νοσταλγία της πατρίδας τους και των συγγενών του στενού περιβάλλοντος, να κατακλύζει τον εσωτερικό τους κόσμο όσο προχωράμε αντίστροφα για τις Χριστουγεννιάτικες μέρες.

Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός καλείται στη Θεσσαλονίκη να ανταποκριθεί στο ύψος της περίστασης, με σοβαρότητα, συνέπεια, συγκέντρωση. Οι αλλαγές στο σχήμα δεν θα είναι πάλι λίγες, ενώ δεν κρύβω την επιθυμία τη δική μου και πολλών άλλων να ξαναδούμε – μετά τη Λιβαδειά, τριάμισι μήνες πριν και μόλις 19 αγωνιστικά λεπτά συνμμετοχής – τον Αριέλ Ιμπαγάσα στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός να αφεθεί με «μαξιλαράκι ασφαλείας» στις κατευθυντήριες οδηγίες του «στρατηγού».

Ίσως παίξει πάλι ο Στσέποβιτς για καλύτερα συμπεράσματα γύρω από τις δυνατότητές του, αφού με ένα παιχνίδι πρωταθλήματος (Αστέρα την περασμένη εβδομάδα) δεν γίνεται να κριθεί, ίσως να δούμε τον Εντινγκά, πιθανά και τον Βάις πάλι στην 11άδα.

Γενικά θα είναι μια ευκαιρία αξιοποίησης των ευκαιριών που θα πάρουν κάποιοι παίκτες ώστε να καταστούν πιο υπολογίσιμες μονάδες για τον Μίτσελ από το Νέο Χρόνο.

Και μην ακούω το γιατί γίνεται τόση κουβέντα για ένα ματς «καθημερινότητας» για τον Ολυμπιακό ή για ένα πρωτάθλημα που τελικά θα το κατακτήσει. Δεν είναι για τον Ολυμπιακό: «Τι ανάγκη έχει;» ή «Τι έγινε;» αν δεν νικήσει.

Δεν είναι αλαζονικό από «ερυθρόλευκης» πλευράς το ψάξιμο της νίκης σε κάθε αγωνιστική. Σε πρώτη φάση ο πρωταθλητής θέλει να πάει τη διαφορά πάνω από τους 10 βαθμούς (εφικτή προοπτική αφού ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στην Αθήνα για δύο κολλητά ματς με Καλλονή, Ατρόμητο μέσα σε 4 μέρες, με την μία αποστολή δυσκολότερη από την άλλη…) στο γύρισμα του χρόνου και κάπως έτσι… long term να κατακτήσει αήττητος το 41ο τίτλο του!

Στατιστική για ιστορία. Όπως και αν ξεπεράσει το επιθετικό ρεκόρ της ομάδας-κόσμημα του αείμνηστου Νίκου Γουλανδρή.

Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι…

…για λύπηση με κάποια πράματα που του συμβαίνουν την τρέχουσα περίοδο. Πάνω που λένε στην Τούμπα, «δόξα το Θεό» και αποτολμούν να βγουν από το καβούκι τους και να φλυαρήσουν – ακατάσχετα είναι αλήθεια πολλές φορές – δεν προκάνουν να κάνουν το «κομμάτι» τους, γιατί αρχίζει το «βοήθα Παναγιά μου».

Μια που βγαίνει και προτρέχει η γλώσσα, μια που… καταπίνεται προτού αλέκτωρ φωνήσαι!

Όταν πλάθουν όνειρα οι «ασπρόμαυροι» για πρωτάθλημα, πέφτει «4άρα» στο Καραϊσκάκη και δεν ξέρουν πού και πώς να κρυφτούνε!
Όταν πάνε να πάρουν ευρωπαϊκή εκδίκηση για τον Ολυμπιακό, με… δανεικά κόλλυβα, το «μνημόσυνο»παραμονεύει.

Και… κάπου εκεί ξυπνούν οι εσωτερικές έριδες, βγαίνουν στην επιφάνεια οι φιλονικίες με το «παιδί του λαού» να γίνεται αιτία των αναταραχών.
Άραγε του Στέφενς δεν του έχει μιλήσει κανείς για το… Rexona, που έλεγε η παλιά διαφήμιση; Με τέτοια χάλια που έδειξε ο ΠΑΟΚ και με την Άλκμααρ, τι το ξεθάβει το θέμα του Γκαρσία;

Ολλανδός είναι, αλλά ας κάνει το… Γερμανό στα ακούσματα από την εξέδρα. Μη το σκαλίζεις χριστιανέ μου.
Όποιος ανακατεύτηκε πριν από σένα μ’ αυτά τα «πίτουρα» τον φάγανε οι κότες…

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων

Αιφνιδίως, σαββατόβραδο, με τον χιονιά να έχει ελαφρώς κοπάσει τις τελευταίες ώρες στην Αττική, σε μια γωνιά του κέντρου, εκεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κάνει την έκπληξη… χαμηλό βαρομετρικό! Η απόσταση από την κορυφή έφτασε τους -19 βαθμούς!

Η ανοδική πορεία του Παναθηναϊκού διεκόπη στο πρώτο γερό τεστ. Ένα ντερμπάκι, κόντρα σε σοβαρό αντίπαλο (Ατρόμητο) έπαιξε και το έχασε!
Διπλό και με ανατροπή και Over κύριοι. Ειο, ειο, ειο, πάει το τριφύλλι… μαυσωλείο.

Πηγή : www.sportdog.gr