14.12.13

O πρωταθλητής μιλάει τελευταίος

(Μιχάλης Λεάνης)

Το τέλος καλό, όλα καλά ισχύει παντού. Εν προκειμένω και για τον Ολυμπιακό.

Όχι ότι θα είχε καμία σημασία αν έχανε από τη Σιένα, αλλά υπάρχει και στη μέση το γόητρο και το αήττητο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε σχεδόν τίποτα ο πρωταθλητής Ευρώπης για να δικαιολογήσει αυτόν τον τίτλο όπως και την όλη του φετινή πορεία. Ναι μεν δεν κρινόταν τίποτα από αυτό το ματς, αλλά σε κάθε ματς οφείλεις να παίζεις σοβαρά.Ο Ολυμπιακός δεν το έκανε. Ήταν ένα τραγικό ξεκίνημα. Νωθρή εμφάνιση για 35 λεπτά με αποτέλεσμα η Σιένα να μοιάζει με τους Μαϊάμι Χιτ και ο Γκριν με σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Η διαφορά που πήραν οι Ιταλοί αντιπροσώπευε την εικόνα του αγώνα. Κυμάνθηκε για ώρα σε διψήφια νούμερα δικαιότατα και ο Ολυμπιακός θα έχανε αν στο τέλος δεν έβγαζε την περηφάνια του μέσα στο γήπεδο.

Έχει παίκτες τεράστιας ποιότητας που αρνούνται να χάσουν και που τους αρκεί να παίξουν καλά για λίγα λεπτά ώστε να λυγίσουν τον αντίπαλο, όποια διαφορά κι αν έχει πάρει. Όταν έπαιξε σωστά, η Σιένα λύγισε όπως τόσες άλλες ομάδες που τον έχουν αντιμετωπίσει. Σίγουρα οι απουσίες των Πρίντεζη και Μπέγκιτς έπαιξαν τον ρόλο τους, όπως και το άδειο λόγω τιμωρίας επίσης ΣΕΦ, αλλά έστω και με μπάσκετ μικράς διαρκείας ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να νικήσει. Κρατάει μόνο τη νίκη και το αήττητο σερί.

Η συνέχεια θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Το σίγουρο είναι πως επιτέλους θα πάψει να παίζει συνέχεια με τη φωτιά γιατί κάποια στιγμή θα καεί και το έγκαυμα θα είναι πολύ σοβαρό.

Πηγή : www.sportday.gr