23.1.14

Δεν τον έβγαζε ποτέ τον Μαρκάνο!

Και πώς να μη θέλει διακαώς ο Μίτσελ τον Ιβάν Μαρκάνο στον Ολυμπιακό;

Όταν τον είχε παίκτη για μία χρονιά στην Χετάφε, δεν τον έβγαζε ποτέ από την ενδεκάδα, ήταν ο πιο βασικός από τους βασικούς του!

Την περίοδο 2010-11, ο Μίτσελ άρχιζε τη δεύτερη σεζόν του στον πάγκο της Χετάφε. Ζήτησε και πήρε δανεικό από την Βιγιαρεάλ τον Μαρκάνο, ο οποίος στα «υποβρύχια» δεν είχε καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού, αλλά όσο είχε προπονητή τον Βαλβέρδε έπαιζε.

Πράγματι ο Μαρκάνο πήγε στην Χετάφε και ο Μίτσελ τον χρησιμοποίησε σε 38 παιχνίδια μέχρι το τέλος της περιόδου! Σχεδόν σε όλα για 90λεπτα.

Τον είχε βασικό στα 5 από τα 6 ματς στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Τον είχε στην ενδεκάδα σε 29 ματς στο πρωτάθλημα και στα 4 του Κυπελλου.

Στο τέλος εκείνης της περιόδου ο Μίτσελ δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Χετάφε, ενώ ο Μαρκάνο έφυγε για τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε, που επίσης τον χρησιμοποιούσε συνεχώς και αυτή τη φορά.

Γενικά ο Μαρκάνο είναι από τα πολύ αγαπημένα παιδιά των δύο Ισπανών τεχνικών που επίσης έχουν αγαπηθεί στον Ολυμπιακό, του Ερνέστο και του Μίτσελ.

Ένας πολύ αξιόπιστος αριστερός στόπερ και μπακ, με εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια και πρωταθλήματα, με «γεμάτες» σεζόν σε Ελλάδα, Ισπανία και Ρωσία.

Ένας αμυντικός για τον οποίο αρχικά υπήρχε αμφισβήτηση από την απαιτητική εξέδρα του Ολυμπιακού, αλλά στη συνέχεια μεγάλη εκτίμηση για την προσφορά του στο προπερσινό νταμπλ.

Κι ένας στόπερ που εκείνο το καλοκαίρι πουλήθηκε με 6,5 εκ. ευρώ στην Ρουμπίν Καζάν από την Βιγιαρεάλ.

Θα είναι ασφαλώς πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να μπορέσει να τον ξαναφέρει τώρα, κερδίζοντας πάνω απ' όλα και χρόνο προσαρμογής καθώς ο Μαρκάνο γνωρίζει πολύ καλά το «ερυθρόλευκο» περιβάλλον...




Πηγή: www.pamesports.gr