23.1.14

Δεν είναι διατεθειμένος να χάσει τη χρονιά του

(Μηνάς Τσαμόπουλος)

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Κώστας Μήτρογλου πήρε λεπτά συμμετοχής μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό. Είναι φανερό ότι χρειάζεται χρόνο ακόμη για να μπορέσει να ανεβάσει ρυθμό και να βρεθεί στα επίπεδα που ήταν πριν τον τραυματισμό του και την επέμβαση που έκανε. Τότε που σκόραρε κόντρα σε κάθε αντίπαλο πετυχαίνοντας χατ τρικ ακόμη και στο Τσάμπιονς Λίγκ και μάλιστα εκτός έδρας κόντρα στην Άντερλεχτ.

Δαιμονιώδης η φόρμα στην οποία βρισκόταν και για αυτό μπήκε στο στόχαστρο ξένων ομάδων κυρίως από τη Γερμανία και ανέβασε το κασέ του υπογράφοντας καινούργιο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, με το οποίο έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης.

Ο Μήτρογλου έχει μπροστά του τις αναμετρήσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου με καλή παρουσία θα κρατήσει ψηλά τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ενώ ακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Μπορεί η εικόνα του έλληνα επιθετικού να μην έχει ικανοποιήσει μέχρι τώρα όμως ο Μίτσελ δεν ανησυχεί. Και είναι εκείνος, περισσότερο από τον καθένα, που γνωρίζει ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ του Κώστα και ότι χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα για να μπορέσει να ανεβάσει στροφές στην απόδοσή του. Η πίεση σε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος επιστρέφει από τραυματισμό, μπορεί να οδηγήσει σε νέο τραυματισμό ή να μην του επιτρέψει να επανακάμψει στον μέγιστο βαθμό της απόδοσής του. Ο Ισπανός προπονητής έχει αποδείξει ότι δουλεύει βάση πλάνων εκ των οποίων άλλα είναι βραχυπρόθεσμα και άλλα μακροπρόθεσμα.

Για αυτό στις ερωτήσεις που δέχεται για τον Μήτρογλου οι οποίες υποκρύπτουν μία ανησυχία για την κατάσταση του παίκτη, απαντάει ψύχραιμα υπογραμμίζοντας ότι πριν από έναν μήνα δεν τον είχε στη διάθεσή του λόγω του τραυματισμού.

Ο Μίτσελ καταλαβαίνει ότι η πορεία του Μητρογκόλ από δω και πέρα θα είναι το αγαπημένο θέμα των ΜΜΕ αλλά και των φιλάθλων που θα περιμένουν να διαπιστώσουν αν ο διεθνής επιθετικός επιστρέψει στην κορυφή ή πάει και ακόμη πιο πάνω. Είναι η χρονιά του και δεν είναι διατεθειμένος να την χάσει.