23.1.14

Μέγιερι, Αβραάμ, Ιμπαγάσα, Πελέ...

(Κώστας Νικολακόπουλος)

Αν θέλουμε να επικεντρωθούμε στα πιο ενθαρρυντικά από το χθεσινό ματς...

Μπράβο αξίζει στον Μέγιερι, που για δεύτερο σερί παιχνίδι κυπέλλου αποδείχθηκε πανέτοιμος, παρότι κρύος από την αποχή του από πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε επέμβαση καμικάζι στο τετ α τετ με τον Χουάνμα, ενέπνεε εμπιστοσύνη και στο γκολ που δέχθηκε στο 90’ σαφώς και του έκανε φάουλ ο φορ του Αστέρα με το χέρι του.

Καλή ήταν η παρουσία του Αβραάμ, με εξαίρεση ένα λάθος του στην αρχή. Ειδικά όσο ζεσταίνονταν μέσα στο ματς ήταν και πιο θετικός. Πρώτος στην μπάλα, με δύο καίριες επεμβάσεις, αλλά και με καλές μακρινές πάσες στην επίθεση. Φαίνεται ότι έχει μπει στον δρόμο της δυνατής επιστροφής.

Καθοριστική η είσοδος στο παιχνίδι των Ιμπαγάσα και Σέποβιτς-για μία ακόμη φορά δηλαδή οι αλλαγές του Μίτσελ έκαναν τη διαφορά!

Ο Κάνιο αρχικά άργησε να πάρει μπρος, αλλά όταν πήρε ήταν χάρμα ιδέσθαι σε κάποιες προσπάθειές του. Όπως στο γκολ, όταν έκλεψε την μπάλα από τον Χουάνμα, έκανε μία μαγική ντρίμπλα κι άνοιξε στο Σέποβιτς, στο 79’.

Ο Σέρβος, έχοντας μπει μόλις τρία λεπτά νωρίτερα, μας έκανε να πούμε ότι είναι «Μάρκο κι αυτός»! Έκανε καλή κίνηση, κίνηση σέντερ φορ αλά Πάντελιτς και έβαλε το γκολάκι, αποφεύγοντας το Ζησόπουλο και στέλνοντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του γκολκίπερ. Και παίρνοντας ψυχολογία πήρε μπάλες και στη συνέχεια, έκανε προσπάθειες κι έδειξε ότι μόνο του πεταματού δεν είναι.

Ο Πελέ εντυπωσίασε με τη δυνατότητα που έχει να στέλνει την μπάλα όπου θέλει με 30άρες και 40άρες πάσες. Ξεκίνησε και μία ευκαιρία της ομάδας στην αρχή με κάθετη πάσα, πάλεψε το ματς, δεν αδιαφόρησε, σούταρε καλά, όμως είναι σαφές ότι ακόμη θέλει δουλειά για να μπει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.




Πηγή: www.gavros.gr