21.1.14

Βγάζει προσωπικότητα ο Αβραάμ

(Κώστας Νικολακόπουλος)

Πράγματι ήταν μεγάλη γκέλα του Αβραάμ, εκείνος ο εντελώς λάθος υπολογισμός στην ευκαιρία του Ροζέριο αστόχησε απελπιστικά, αλλά από πολύ καλή θέση-παρεμπιπτόντως, να ξέρετε ότι η μπάλα έφτασε στο ύψος της περιοχής όχι από μπαλιά παίκτη του Λεβαδειακού, αλλά από επιπόλαιο διώξιμο του... Βάϊς, που ενεπλάκη στη φάση για καλό, όμως εξελίχθηκε σε κακό!

Αλλά επειδή έχει προσωπικότητα ο Αβραάμ ήταν κι αυτός ο οποίος στο πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό α’ ημίχρονο προσπάθησε αμέσως να ρεφάρει φέρνοντας την ομάδα του κοντά στο 1-0, όταν πήρε την μπάλα από την άμυνα και κατέβηκε προς την επίθεση, βγάζοντας τη θαυμάσια σέντρα στο κεφάλι του Μήτρογλου. Μπορεί να αστόχησε ο Έλληνας άσος και να πήγε στράφι έτσι κι η ωραία ενέργεια του Αβραάμ, αλλά αν δεν κάνω λάθος εκείνη ήταν η καλύτερη σέντρα του Ολυμπιακού σε ολόκληρο το 90λεπτο!

Τέλος πάντων, εγώ βλέπω ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι σε καλή κατάσταση. Κι αυτό δεν αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά γενικά τον Αβραάμ που βλέπουμε εδώ κι ενάμιση μήνα. Από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη (1η Δεκέμβρη) κι έπειτα, εγώ τον βλέπω να πατάει καλά. Κι είναι πέντε παιχνίδια που γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν είναι ένα και δύο.

Σίγουρα είναι ένα θέμα ότι έχασε τα δύο ματς μετά τον Άρη και τα δύο μετά την Καλλονή, λόγω των μυϊκών προβλημάτων που έβγαλε, όμως αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή. Όμως, έχουμε πια ένα αρκετά ασφαλές δείγμα για τον Αβραάμ. Είναι πέντε παιχνίδια στα οποία βλέπεις ένα καλό παίκτη για την άμυνα του Ολυμπιακού. Θέλω να πω ότι πραγματικά σου δίνει την αίσθηση ότι είναι σε καλό δρόμο. Κι αυτό νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να το πούμε από την περασμένη άνοιξη.

Βλέπεις τον Αβραάμ να πηγαίνει πρώτος στην μπάλα, να κάνει τάκλιν, να βγαίνει νικητής στις μονομαχίες, να μαρκάρει καλά, να κερδίζει κεφαλιές, αλλά και να κατεβάζει καλά την μπάλα, έχοντας ωραίες προωθήσεις. Κάποια λαθάκια (η, και λάθη) νομίζω ότι οφείλονται περισσότερο σε ένα λογικό άγχος που θα έχει ο διεθνής άσος μετά από τέτοια περιπέτεια.




Πηγή: www.gavros.gr