13.12.13

Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας αυτή τη στιγμή ο ΘΡΥΛΟΣ!

Μετά από τη θριαμβευτική πρόκριση στους «16» ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 26η θέση της βαθμολογίας μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών ομάδων έχοντας συγκεντρώσει 65.640 βαθμούς!

Ρίχνοντας μια ματιά στα πρωταθλήματα της Ευρώπης που συμμετέχουν οι ομάδες που τον προσπερνούν ή είναι κοντά του έχουμε αυτή την στιγμή τα εξής δεδομένα:

Στο πρωτάθλημα της Ισπανίας αυτή την στιγμή τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ κατέχουν η Μπαρτσελόνα με 40 βαθμούς, η Ατλέτικο με 40, η Ρεάλ με 37 και η Ατλέτικ Μπιλμπάο με 29.

Η Βαλένθια βρίσκεται στην ένατη θέση με 20 βαθμούς. Αυτό σημαίνει πως αν σήμερα τελείωνε το πρωτάθλημα στην Ισπανία θα συμμετείχαν στο Τσάμπιονς Λιγκ απευθείας: Η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο και η Ρεάλ που έτσι και αλλιώς είναι στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ πάνω από τον Ολυμπιακό και ως τέταρτη στα προκριματικά η Ατλέτικ Μπιλμπάο.

Άρα η Βαλένθια που είναι ομάδα που ξεπερνάει τον Ολυμπιακό στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ θα έμενε απ’ έξω. (κάτι που κατά τα φαινόμενα θα γίνει και στο τέλος της σεζόν)

Στην Αγγλία με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό αυτή την στιγμή τις τέσσερις θέσεις καταλαμβάνουν η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι. Επομένως αποκλείονται η Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ που είναι πάνω από τον Ολυμπιακό. Αν μάλιστα φέτος κατορθώσει η Λίβερπουλ να μπει στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε οπωσδήποτε θα αποκλειστούν δύο αγγλικές ομάδες που είναι πάνω από την βαθμολογία του Ολυμπιακού, όποια και αν είναι η τελική τετράδα.

Στην Γερμανία τις τέσσερις θέσεις (3+1) καταλαμβάνουν αυτή την στιγμή η Μπάγερν, η Λεβερκούζεν, η Ντόρτμουντ και η Γκλάντμπαχ. Δηλαδή βγαίνει έξω η Χέρτα που είναι πίσω στο γερμανικό πρωτάθλημα και έχει θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ καλύτερη από τον Ολυμπιακό.

Στην Γαλλία οι τρείς ομάδες, αν έληγε το πρωτάθλημα αυτή την στιγμή, θα ήταν: η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μονακό και η Λιλ. Και θα έβγαιναν έξω η Λυών και η Μαρσέιγ που ξεπερνούν τον Ολυμπιακό στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

Στην Ιταλία αυτή την στιγμή έχουν θέση η Γιουβέντους, η Ρόμα και η Νάπολι και είναι έξω η Ίντερ και η Μίλαν.

Στην Ρωσία θα ήταν έξω η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρούμπιν Καζάν, αφού το εισιτήριο θα είχαν η Ζενίτ, η Λοκομοτίβ και η Σπάρτακ Μόσχας.

Στην Πορτογαλία πρώτη είναι η Σπόρτινγκ και δεύτερη η Πόρτο. Άρα βγαίνει απ έξω η Μπενφίκα η οποία θα διεκδικήσει την είσοδό της μέσω των πλέι οφ.

Επίσης στοιχείο είναι πως ο Ολυμπιακός δίνει μάχη με την ελβετική Βασιλεία για την 25η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης.

Με τα σημερινά, όμως, δεδομένα και δίχως να υπάρχει έστω και μία έκπληξη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (έκπληξη που σχεδόν πάντα έχει θύμα μια μεγάλη ομάδα) ο Ολυμπιακός αν σήμερα τελείωναν τα πρωταθλήματα της Ευρώπης θα είχε στην κατάταξη των ομάδων που θα έπαιρναν μέρος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την 16η θέση!!!

Πράγμα που σημαίνει πως θα ήταν, δίχως να περιμένει κανένα αποτέλεσμα, στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας!

Δεύτερο γκρουπ που σου δίνει το δικαίωμα να αναρριχηθείς περισσότερο στην Ευρώπη αν φυσικά συνεχίσεις την πολύπλευρη και σκληρή προσπάθεια σε όλους τους τομείς!

Σήμερα ο Ολυμπιακός, είτε αυτό αρέσει στους μασκαράδες που περιφέρουν την αναίδειά τους και τη λάσπη τους από φυλλάδα σε φυλλάδα και από σάιτ σε σάιτ, είναι στην πιο κρίσιμη και συγχρόνως στην κορυφαία στιγμή της ένδοξης ιστορίας του!

Αυτά λένε τα γεγονότα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και ξεφτιλίζουν οποιοδήποτε προσπαθεί με λάσπες να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.