13.12.13

Καρυδάτος ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ!!!

(redlegend017)

"Πόσο υπερηφάνεια μπορεί να νιώσει κάποιος για ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, βαθμολογικά αδιάφορο, εναντίον μιας ομάδας που έπαιζε τα ρέστα της για να προκριθεί;"

Καλησπέρα σε όλους του γαύρους όλης της γης! Ίσως και από τις ωραιότερες εβδομάδες που έχουμε βιώσει ποτέ σαν οπαδοί του μεγαλύτερου Ελληνικού συλλόγου σε όλη την γη!

Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ του Red Planetμερικές μέρες πριν την έναρξη του μεγάλου ματς με την Άντερλεχτ ένιωσα μεγάλη χαρά όταν όλο το μπασκετικό σταφ ξεναγήθηκε στο μουσείο του ΘΡΥΛΟΥ. Πήρε κάθε μέλος ξεχωριστά από παίχτες μέχρι και το τεχνικό τιμ την κάρτα του Ερασιτέχνη γεγονός που δείχνει και στην πράξη μετά το Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7 (όπου δήλωσαν παρών οι πρόεδροι σε κάθε τμήμα του συλλόγου μας ξεχωριστά) ότι ο τεράστιος αυτός σύλλογος είναι ΕΝΙΑΙΟΣ!!!

Λίγο αργότερα ένιωσα ακόμα μεγαλύτερη χαρά ακούγοντας τον κορυφαίο προπονητή για πέρσι στην Ευρωλίγκα να δηλώνει ότι ο Ολυμπιακός είναι το κορυφαίο σωματείο στην χώρα και την σκυτάλη να παίρνει ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής στην Ευρώπη (μακράν του δεύτερου) με το να αναφέρει (προκαλώντας αλλεπάλληλα εγκεφαλικά) πόσο υπερήφανος είναι που ανήκει στην οικογένεια του ΘΡΥΛΟΥ ενώ δήλωσε και μεγάλος φαν του τεράστιου Βασίλη Καραπιάλη.

Όλα αυτά στην θεωρία. Η χαρά επισφραγίστηκε όταν είδαμε στις κερκίδες του Καραϊσκάκης την Τρίτη το βράδυ πολλούς αθλητές από το μπάσκετ και τον Ερασιτέχνη επιβεβαιώνοντας όλα τα παραπάνω. Το κερασάκι ήταν η ανακοίνωση με τα συγχαρητήρια που απέστειλε η ΚΑΕ στο ποδοσφαιρικό τμήμα για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Ίσως φαντάζει ανούσιο για κάποιον αλλά προσωπικά μου προσφέρει ατελείωτη χαρά το γεγονός που προανέφερα και όσοι έχουν ζήσει τα χρόνια που η ομάδα μας γινόταν έρμαιο στα χέρια του κάθε μεγαλοαπατεώνα βιώνοντας τόσο δύσκολες στιγμές για τον σύλλογο θα καταλάβει τι εννοώ.

Μεγάλη η εισαγωγή οφείλω να παραδεχτώ αλλά για ένα τεράστιο κλαμπ δεν αξίζει και τίποτα λιγότερο. Πόσο υπερηφάνεια μπορεί να νιώσει κάποιος για ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, βαθμολογικά αδιάφορο, εναντίον μιας ομάδας που έπαιζε τα ρέστα της για να προκριθεί;

Και όμως αυτός ο σύλλογος κατόρθωσε ακόμα και αυτό το κρύο βράδυ που οι περισσότεροι πιστέψανε "να που επιτέλους θα χάσουμε" και να ανατρέψει το -15 με 2 παίχτες τιμωρημένους (Πρίντεζης, Μπέγκιτς) και το βασικότερο χωρίς κόσμο να τους σπρώξει εκεί που το είχε ανάγκη η ομάδα.

Το τελευταίο μου λέει πολλά για τον χαρακτήρα της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής ΟΜΑΔΑΣ. Είναι τεράστια υπόθεση σε ένα "κρύο" από την απουσία του κόσμου γήπεδο να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ανατρέψει το αποτέλεσμα και στην τελική πιστεύω ότι συμφωνούν άπαντες με την δήλωση του Coach B ότι οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην θέση του Ολυμπιακού θα το παρατούσε το ματς. Μπορεί ο κόσμος να απουσίαζε αλλά ένιωθαν υπόλογοι πρώτα στον σύλλογο, μετά στους εαυτούς τους, και μετά στον κόσμο που παρακολουθούσε το παιχνίδι από το σπίτι του. Στην τελική γουστάρουν να κερδίζουν ή έστω να "ματώσουν" για να κερδίσουν γιατί αυτή είναι η νοοτροπία με την οποία γαλουχήθηκε αυτή η ομάδα.

Γουστάρουν να πολεμούν για την ομάδα,για την φανέλα, για όσες δύσκολες καταστάσεις έχει βιώσει η ομάδα κατά το παρελθόν, για "εμένα", "εσένα", και στην τελική για τον τελευταίο οπαδό αυτής της ομάδας από τον Πειραιά μέχρι και την Βραζιλία. ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ η ομάδα έχει μάθει να σέβεται.

Και επειδή τον σεβασμό τον εμπνέεις και δεν τον επιβάλλεις η ομάδα αυτή έχει κερδίσει τεράστιο κομμάτι του Ευρωπαϊκού κοινού με τις μεγαλειώδεις παραστάσεις που έχει προσφέρει εξού και τα διαδοχικά standing ovation στα περισσότερα Ευρωπαϊκά courts.

Στα του αγώνα πολλοί κάνουνε το λάθος να υποτιμούν την Σιένα. Δεν είναι σε καμία περίπτωση η περσινή ομάδα που κέρδισε με άδικο τρόπο αλλά η νοοτροπία της δεν έχει αλλάξει. Είναι μια ομάδα που έχει χαρακτήρα μαχητή και η νοοτροπία αυτή έχει περάσει από τον Πιανιτζιάνι και προσπαθεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά και ο Κρέσπι ώστε να την διατηρήσει μιας και τα προβλήματα που βασανίζουν τον σύλλογό τους είναι τεράστια (α ρε άτιμε Μινούτσι ούτε ο Τράκης τέτοιο κόμπλεξ με τον Θρύλο... Αν αναλογιστούμε ότι χρωστάει η ομάδα τους 23 εκ. Ευρώ και αρνήθηκαν και προτάσεις ύψους 500 χιλιάδων Ευρώ για τον Μος το καλοκαίρι).

Μια ομάδα που πέρσι κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ιταλίας τερματίζοντας στην 5η θέση και με μειονέκτημα σε όλες τις φάσεις κατάφερε και κατέκτησε τον τίτλο στην Lega A. Φυσικά η καλύτερη ομάδα στην Ιταλία πέρσι ήταν η Βαρέζε αλλά είχε την ατυχία να χάσει τον MVP της, Μπράιαντ Ντάνστον, και να χάσει την ημιτελική σειρά από την Σιένα.

Ο Μπράιαντ φυσικά πήρε την δική του ρεβάνς και με 7 πόντους, 8 ριμπάουντ (και τα 3 επιθετικά), 1 ασίστ, και τέλος και πιο σημαντικό ένα κλέψιμο στο τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου και πρόσθεσε άλλο ένα λιθαράκι στην πολύτιμη αυτή ανατροπή! Λόγω της τιμωρίας του Μπέγκιτς και με ανέτοιμους Σίμονς και Καββαδά έπαιξε πάλι κοντά στα 27 λεπτά και κάπως πρέπει να αποφορτιστεί ενόψει Τοπ-16.

Βρε μπας και σκεφτεί η ομάδα να αλλάξει μόνιμα θέση στον Περπέρογλου; Δεν ξέρω αλλά και πάλι το βασικό 3άρι της Εθνικής είχε τον πλέον καταλυτικό ρόλο (μαζί με τον Σπανούλη) και για δεύτερο σερί ματς πέτυχε 18 πόντους και από τα συνολικά 9 σουτ που επιχείρησε έχασε μόλις τα 2!! Πρόσθεσε και 3 ριμπάουντ στο ενεργητικό του συν 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Από την άλλη ο καλύτερος Ευρωπαίος καλαθοσφαιριστής έβαλε τα κρίσιμα σουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο και απέδειξε ξανά ότι είναι ΗΓΕΤΗΣ!!! Συνολικά 16 πόντοι σε 26 λεπτά με 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, και ένα κλέψιμο.

Από κοντά ο Ματ με 10 πόντους ενώ έβαλε και το τελευταίο κρίσιμο σουτ που η διαφορά έφτασε τους 3 πόντους! Για άλλη μια φορά πήρε 7 ριμπάουντ κάτι που δείχνει την μεγάλη συμβολή του στον τομέα αυτό σε κάθε ματς. Έχει ένα μοναδικό τρόπο πάντως να διαβάζει το παιχνίδι ενώ ξέρει πως να διαχειριστεί τις προσπάθειες που του αναλογούν. Συνολικά 8 σουτ επιχείρησε. Η διαχείριση πάντως των προσπαθειών που αναλογούν σε κάθε παίχτη είναι κομβικής σημασίας.

Τέλος ο Σλούκι είχε 8 πόντους και 7 ασίστ και 1 κλέψιμο χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα.

Η ομάδα συνολικά στο τέταρτο δεκάλεπτο ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Δεν έχασε σουτ!! 11/11 με 6/6 δίποντα,5/5 τρίποντα και στο ranking 42!!!

Σκορ τελευταίας περιόδου 32-16!!!!!!

Σημαντικό πόρισμα των ανατροπών είναι φυσικά εκτός από το ψυχικό σθένος της ομάδας, τις τεράστιες προσωπικότητες, είναι ότι η ομάδα έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση. Την στιγμή που ο αντίπαλος έχει φτάσει στο πικ της απόδοσής του η ομάδα μας επιταχύνει και φορτσάρει δίνοντας την εντύπωση ότι για 3 δεκάλεπτα κάνει ριλάξινγκ και απλά λέει να παίξει και λίγο σοβαρά στο τελευταίο δεκάλεπτο!

Μπορεί να εμπεριέχει και λίγο χιούμορ το παραπάνω αλλά έχει και τεράστιες δόσεις αλήθειας. Ένα τεράστιο μπράβο στον γυμναστή της ομάδας μας Κύριο Γκατζούλη που κάνει εξαιρετική δουλειά με το υπόλοιπο σταφ και έχει σοβαρό πλάνο πάνω από όλα (για να μην υμνούμε μόνο το τιμ του Μίτσελ που και αυτό κάνει εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης).

Για να κλείσω με τα του χτεσινού ματς πρέπει σαφώς να τονίσουμε ότι νεκρά διαστήματα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ στην επόμενη φάση. Τώρα μπορεί να κάνουμε και την πλάκα μας αλλά όπως έχουν δηλώσει και τα παιδιά αυτό δεν γίνεται να συμβαίνει κάθε φορά. Πρέπει να βελτιώσουμε επίσης ακόμα παραπάνω τα ποσοστά μας στις ελεύθερες βολές και να ελαττώσουμε τα λάθη (κάναμε αρκετά χτες ενώ ο αντίπαλός μας σχεδόν 1.5 ανά περίοδο και όμως έχασε το ματς).

Θα έρθουν και ήττες (σαφώς) μιας και όλα τα ματς θα είναι ντέρμπι, όμως η ομάδα πρέπει να διαχειριστεί την όποια κατάσταση όπως την διαχειρίστηκε πέρσι στο Τοπ-16 μετά την ήττα από την Σιένα εντός. Εκεί η ομάδα ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΕΦ ΓΕΜΑΤΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ 13ο παίχτη μας!!!

Υστ.1 Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε ενα ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ που αφορά την ΚΑΕ. Ύστερα από στοιχεία της Direction Business Reports σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία των ισολογισμών τα έσοδα της ΚΑΕ για το 2012/2013 ήταν μειωμένα κατά 13,23% και ανήλθαν στα 6,32 εκατ. ευρώ από 7,28 εκατ. ευρώ το 2011/2012. Τα έξοδα της εταιρείας παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 21,83% και ανήλθαν στα 15,92 εκατ. ευρώ από 20,37 εκατ. ευρώ το 2011/2012.

Η εταιρεία έκλεισε με σαφώς λιγότερες ζημιές (λόγω ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ των αδερφών Αγγελόπουλων) που όμως και πάλι κυμαίνεται στα -7.79 εκ ευρώ που είναι όμως μειωμένες σε σχέση με πρόπερσι κατά 42%. Φυσικά ό,τι μείον υπάρχει κατευθείαν καλύπτεται με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και έτσι στις 30/6/2013 αποφασίστηκε αύξηση της τάξης των 12 εκ ευρώ!!!

Τι μας λένε οι αριθμοί; Οι πρόεδροι στάζουν κάθε χρόνο τουλάχιστον καμιά 10ριά εκ ευρώ απ την τσέπη τους την στιγμή που η κατάκτηση της Ευρωλίγκα δίνει 200 χιλιάδες ευρώ και μια νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ 1 εκ ευρώ!!!

Χαώδης η διαφορά. Το κάνουν από την τρέλα τους. Από το πάθος τους. Είναι 2 από εμάς! Αυτό για να καταλάβουν για τι ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ υπάρχουν στην διοίκηση όταν αποφασίζουν να τιμωρούν την έδρα μας και όταν γκρινιάζουν που αντί για τον Ντέιβις πχ πήραμε κάποιον άλλο αθλητή.

Άλλωστε ΚΑΝΕΙΣ δεν διαπραγματεύεται με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Μόνο ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ μπορεί να διαπραγματεύεται με τον καθένα!!

Υστ. 2 Όποτε παίζουμε με την Σιένα εμφανίζεται ένας Αμερικανός που δεν χάνει σουτ. Πέρσι ο Μπόμπι Μπράουν και φέτος ο Γκριν. Φυσικά τους πληρώσαμε όπως έπρεπε για την άδικη περσινή ήττα στο ΣΕΦ. Από Green ΠΑΝΤΩΣ η ομάδα δεν είναι δυνατόν να χάσει.

Υστ.3 Συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα για την μεγαλειώδη πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η ομάδα πέρασε για 7η φορά τα τελευταία 9 χρόνια στους 16 (είτε του Τσάμπιονς Λιγκ είτε του Γιουρόπα Λιγκ)!! Στις τελευταίες 3 συμμετοχές έχουμε μίνιμουμ 9 βαθμούς σε κάθε όμιλο και φέτος 10 εναντίον της ακριβότερης ομάδας στον κόσμο και εναντίον της φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ. Η Άντερλεχτ σε άλλο όμιλο θα έπαιρνε τους βαθμούς που της αναλογούσαν και μην ξεχνάμε ότι όποτε πήγαινε ελληνική ομάδα να παίξει εναντίον της στο Βέλγιο άρπαζε τουλάχιστον 4.

Ο ΘΡΥΛΟΣ (μόνο αυτός) προσέφερε 1000 βαθμούς στην χώρα μας και εξασφάλισε την 12 η θέση και κυνηγάμε πλέον την 11η θέση από την Τουρκία.

Περάσαμε ως σύλλογος την Γιούβε και την Λίβερπουλ και βαδίζουμε στο Β' γκρουπ δυναμικότητας. Τα καλύτερα έρχονται!!!!!!

Επειδή διάβασα για το ότι οι Ευρωπαίοι προτιμούν εμάς για αντίπαλο τους και αυτό ΜΕΓΑ ψέμα (ξέρουμε όλοι που αναφέρομαι. Στο σάιτ που είχε αποκλειστική είδηση για τον Χάκετ και τον ΠΟΑ ΚΑΙ μετά ο Τράκης ανακοίνωσε για τα περί γραφικότητας αυτού που ήταν υπεύθυνος για το ρεπορτάζ).

Το τόσο κόμπλεξ σας πελάτες είναι αποτέλεσμα από τις φάπες που έχουμε ρίξει σε ποδοσφαιρικά μεγαθήρια όπως Μπορούσια, Άρσεναλ, Λιβερπουλ, Πόρτο, Μαρσέιγ, Άγιαξ, Λάτσιο, Λιλ, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Άλκμααρ Σταντάρ, Γιουβέντους, Ρεάλ, Μπενφίκα, Λεβερκούζεν και ένα σωρό ακόμα ομάδες που έχουμε διασύρει όλα αυτά τα χρόνια.

Το κόμπλεξ σας είναι αποτέλεσμα των τόσων διασυρμών εντός-εκτός (σουρωτήρι) και αποτέλεσμα που ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟ.

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΑΣ ΠΕΛΑΤΑΡΕΣ






Πηγή: www.redplanet.gr