13.12.13

Αστείο το «να διαλέξει» ο Ολυμπιακός...

(Μιχάλης Τσόχος)

Οι 7 πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού δεν δίνουν το δικαίωμα ούτε ως ανέκδοτο να χαρακτηρίζονται κάποιοι «επιθυμητοί αντίπαλοι».

Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα καθίσει να κάνει κουβέντα για το ποια είναι η καλύτερη αντίπαλος για τον Ολυμπιακό στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και να έχει και επιχειρήματα για αυτή την επιλογή που θα κάνει.Ακούω για παράδειγμα από χθες ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης μοιάζει η ιδανικότερη αντίπαλος έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Η Ατλέτικο ιδανική αντίπαλος «last years» λέω εγώ. Μιλάμε για την Ατλέτικο του Σιμεόνε που είναι πρώτη στο ισπανικό πρωτάθλημα μαζί με την Μπαρτσελόνα, διότι στο ντέρμπι με τη Ρεάλ έκανε παρέλαση στο «Μπερναμπέου» και τη νίκησε απλώς, ενώ η εικόνα του ματς ήταν για να τη διασύρει.

Μιλάμε για την Ατλέτικο που σε όμιλο με Πόρτο και Ζενίτ έκανε πλάκα και είχε προκριθεί και μαθηματικά από την τέταρτη αγωνιστική. Μιλάμε για την πιο σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα στην Ευρώπη, μακράν της δεύτερης αυτή τη στιγμή.

Μιλάμε για την Ατλέτικο του Ντιέγκο Κόστα, του Νταβίντ Βίγια, του Κορτουά, του Κόκε. Είναι μάλλον ανέκδοτο να διαβάζω και να ακούω δεξιά και αριστερά ότι η Ατλέτικο είναι «η ιδανική αντίπαλος για τον Ολυμπιακό».

Η δεύτερη πιο ποθητή λέει είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκεί καταλαβαίνεις ότι έχει αρχίσει και χάνεται το παιχνίδι στην Ελλάδα και έχουμε χάσει το μέτρο. Ιδανική αντίπαλος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Ολυμπιακό. Επειδή είναι σε κρίση στο αγγλικό πρωτάθλημα. Καταρχάς να δούμε πρώτα αν θα συνεχίσει να είναι σε κρίση και μετά από δύο μήνες όταν θα γίνουν τα ματς και κατά δεύτερον και τώρα που ήταν σε κρίση, σε μία από τις καλύτερες Λεβερκούζεν όλων των εποχών έριξε πέντε στο «Μπάι Αρίνα». Και στο Λεβερκούζεν είχαν πιστέψει ότι θα αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της κρίσης.

Ακολούθως διαβάζω ότι ίσως να μην είναι κακή κλήρωση και η Άρσεναλ. «Την έχει στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός την Άρσεναλ και μπορεί να την αποκλείσει». Ό,τι να 'ναι. Ψάξε, ψάξε κάπου θα έχει γραφτεί ότι η Μπάρτσα χωρίς τον Μέσι δεν είναι τίποτα σπουδαίο, τη νίκησε και ο Βαλβέρδε και ότι τέλος πάντων και αυτή η πολυδιαφημισμένη Μπάγερν του Γκουαρντιόλα 3 έφαγε στο Μόναχο από την Σίτι. Οπότε μέσες άκρες και αυτές καλές κληρώσεις είναι...

Ο Ολυμπιακός όποια μα όποια κι αν είναι η κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας δεν θα είναι απλώς το αουτσάιντερ του ζευγαριού, αλλά οι πιθανότητες πρόκρισής του θα είναι αυτό που λέμε «μπάλα είναι και ποτέ δεν ξέρεις». Ναι, δεν θα έχει το άγχος και την πίεση που είχε προχθές, αλλά θα έχει απέναντί του ένα μεγαθήριο, τύπου Παρί Σεν Ζερμέν και με όνομα σε όλες τις πιθανές περιπτώσεις πιο βαρύ.

Όσο δε για το καλύτερο ανέκδοτο των τελευταίων ωρών «πρέπει να κάνει μία δύο πολύ καλές μεταγραφές για να έχει πιθανότητες να περάσει στα προημιτελικά» ας μην το σχολιάσω καλύτερα. Απλά να ρωτήσω; Εσύ ποιος παίκτης πιστεύεις ότι λείπει από τον Ολυμπιακό για να περάσει την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ, την Μπάγερν, την Τσέλσι, την Αρσεναλ ή τις «λουκούμι κληρώσεις» με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ατλέτικο Μαδρίτης. Βρες την απάντηση και θα πληρώσει η «SportDay» για να στον φέρει.

Ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για αυτό που πέτυχε, έχει κάθε λόγο να περιμένει να παίξει δύο τεράστια ματς στην ιστορία του, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, έχει κάθε λόγο ο κόσμος του, οι παίκτες του, ο προπονητής του, ο πρόεδρός του να περιμένουν πώς και πώς να ζήσουν, να απολαύσουν τη βραδιά του Φλεβάρη στο Καραϊσκάκη όπου όλος ο πλανήτης θα έχει στραμμένα επάνω τους τα βλέμματα του και όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να τα παίξει τα ματς σαν αποκλεισμένος ήδη, αλλά πρέπει να τα παίξει με την ταπεινότητα και όχι την αλαζονεία που πιθανόν να δείξει με βάση τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει.

Πηγή : www.sportday.gr