17.12.13

Είναι ώρα για... τρελούς

(Κώστας Κουκουλάς) 

Βλέποντας κάποιος τα πρόσωπα των ανθρώπων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις αντίκρισαν το όνομα του Ολυμπιακού στην κλήρωση θα καταλάβαινε αμέσως το ότι για αυτούς είναι ο ιδανικός αντίπαλος. Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα τα ΜΜΕ στο Νησί, προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω, μιλώντας για σίγουρη πρόκριση.

Η αλήθεια, βέβαια, δεν απέχει πολύ από τα χαμόγελα των Αγγλων. Την ώρα που η άλλη ομάδα της πόλης, η Σίτι, προσπαθούσε να συνέλθει από το... σοκ της Μπαρτσελόνα, στο επίσημο site της Γιουνάιτεντ πανηγύριζαν.

Στον Ολυμπιακό από την άλλη στο άκουσμα της Γιουνάιτεντ έσκασαν ένα παγωμένο χαμόγελο. Ναι μεν απέφυγαν ομάδες που τούτη τη στιγμή αγωνιστικά είναι σε καλύτερο ρυθμό (κυρίως την Μπάγερν που σε αντίθεση με τα γερμανικά αυτοκίνητα δεν έχει... κόφτη), αλλά όπως και να το κάνουμε η φανέλα που θα δουν απέναντί τους είναι πολύ, μα πάρα πολύ βαριά και ας μην έχει ακόμα βρει την ταυτότητά της μέσα στο γήπεδο. Αν και ουδείς μπορεί να προβλέψει το πώς θα είναι τα πράγματα στο «Ολντ Τράφορντ» σε περίπου δύο μήνες από σήμερα.

Σίγουρα, αυτό που δεν προκαλεί η τωρινή Γιουνάιτεντ είναι ο φόβος του... διασυρμού, αν και πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις όπως το πρόσφατο εκτός έδρας ματς με τη Λεβερκούζεν.

Είναι μεν ένας αντίπαλος που βρίσκεται μερικά... σκαλάκια πιο πάνω από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να τον πνίξει. Οτι μπορεί να τον βάλει στα σχοινιά και να τον βαρά αλύπητα, κάτι που θα μπορούσε (κακά τα ψέματα) να πάθει από τους Βαυαρούς ή τη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα.

Ακόμα και έτσι όμως αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να είναι μια τεράστια ομάδα, ένας ακόμα πιο μεγάλος σε οργάνωση σύλλογος, από τον οποίον ο Ολυμπιακός ναι μεν έχει κλείσει την ψαλίδα, αλλά και από τον οποίο σε φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει πάρει ούτε ισοπαλία.

Ο Μίτσελ με μια του κουβέντα τα είπε όλα. «Πείτε με τρελό, αλλά δεν φοβάμαι» δήλωσε ο Ισπανός. Λογικό, καθώς ως μέλος της οικογένειας της Ρεάλ, έβλεπε με μια δόση υποτίμησης της παρέα από το Μάντσεστερ, την οποία μάλιστα δεν την αντιμετώπισε ποτέ στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να πουλήσει τρέλα σε αυτά τα δύο ματς. Πάνω από όλα να τα χαρούν οι παίκτες του και εν συνεχεία να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί. Αν αυτό έρθει θα μοιάζει με άθλο, αν όχι κανείς δεν μπορεί να χρεώσει σε κανέναν καμία αποτυχία.

Πηγή : www.sentragoal.gr