13.12.13

Χάρηκαν στη Σιένα...

(ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ...ΛΙΜΑΝΙ)

Χάρηκαν στη Σιένα, μέχρι που... μπήκε ο Θρύλος στο ΣΕΦ
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΜΠΑΟΚ

Στα μονάκια του μπάσκετ, όταν ο ένας είναι πολύ καλύτερος παίκτης από τον αντίπαλό του του χαρίζει μερικούς πόντους, π.χ. 11 στους 21, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κάτι τέτοιο έκανε και ο Θρύλος χθες με τη Σιένα. Της έδωσε αβάτζο και μάλιστα μεγάλο και χάρηκαν στο ιταλικό κλαμπ μέχρι που… μπήκε η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης στο παρκέ. Οχι πως θα γινόταν και τίποτα, αν χάναμε, αλλά αυτοί οι παίκτες δεν γουστάρουν να φεύγουν ηττημένοι ούτε στα εσωτερικά διπλά.Ετσι φτιάχνονται οι πρώτοι, έτσι γαλουχούνται οι ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους και θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή. Με το ρεκόρ δεν ασχολούμαστε, αυτό πλέον θα έχει αξία εφόσον το συνδυάσουμε με την κούπα της Ευρωλίγκας στο φινάλε. Φυσικά και έχουν τη σημασία τους οι νίκες των παιδιών και περισσότερο δείχνουν τη νοοτροπία νικητή και το γεγονός ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά.

Η ομάδα έχει δουλέψει να βγάζει επιθετικά συστήματα, σφίγγει στην άμυνα και φυσικά διαθέτει και τεράστιες προσωπικότητες σαν τον Σπανούλη και τον Περπέρογλου που όταν η μπάλα είναι βαριά, όταν ζυγίζει 1.000 κιλά, γι’ αυτούς είναι… ελαφριά. Είδαμε και τον Γκριν που τα έβαζε όλα όσο ήταν χαλαρό το ματς και μόλις τους πλησιάσαμε μέχρι και στη βολή αστόχησε.

Εύκολα είναι να λέμε διάφορα και να κρίνουμε αυτούς τους παίκτες με την τεράστια κλάση, όταν δεν είναι καλά, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σπανούλης με τον ερχομό του στον Θρύλο άλλαξε την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και έχουμε φτάσει στο επίπεδο να κάνουμε… πλάκα στους άλλους και μάλιστα με ένα μπάτζετ πολύ χαμηλότερο από τους ανταγωνιστές μας σ’ αυτό το επίπεδο. Φυσικά και είναι μια δουλειά που πρέπει να πιστωθεί στους αδερφούς Αγγελόπουλους, τους οποίους αγαπάμε και θα είναι για πάντα στην καρδιά μας για όσα έχουν προσφέρει.

Κλείνοντας, σήμερα δεν γίνεται να μη θυμηθούμε τι συνέβη χθες στην Τούμπα. Και δεν μιλάω για τα γιουχαΐσματα από τους μπαοκτζήδες, αλλά για το γεγονός ότι για τη συγκεκριμένη ομάδα το ταβάνι είναι η δεύτερη θέση. Πήγε η Αλκμααρ τους αναπληρωματικούς της, πήρε την ισοπαλία και την πρώτη θέση. Το γεγονός ότι γλίτωσαν την ήττα στο τέλος δεν λέει κάτι, αφού έδειξαν πάλι πως δεν έχουν τα άντερα να είναι στην κορυφή.

Πηγή : www.gavros.gr