15.12.13

Παντού είναι Πειραιάς!

Παρακολουθούσα την περασμένη εβδομάδα τον αγώνα του Ολυμπιακού για το Champions League του βόλεϊ στο μακρινό Μπέλγκοροντ της Ρωσίας και προς μεγάλη μου έκπληξη ο σκηνοθέτης κάποια στιγμή εστιάζει στην κερκίδα, επάνω σε δυο μοναχικούς οπαδούς οι οποίοι έκαναν σαν τρελοί!

Συνειδητοποιώ ότι το ένα πανί που κράταγαν γράφει κάτι στα Ελληνικά... "Παντού είναι Πειραιάς" μαζί και μια σημαία της Σπαρτάκ Μόσχας φορώντας τις φανέλες του Ολυμπιακού! Πραγματικά εντυπωσιακό... μπορεί ο αγώνας να μην μας πήγε καλά, αλλά σίγουρα οι Ρώσοι κατάλαβαν ότι εμείς οι οπαδοί, είμαστε κάτι παραπάνω από τρελοί...Αν εντυπωσιάστηκα από την παρουσία κόσμου (έστω και 2 ηρωικών) στο Μπέλγκοροντ, με την υποδοχή της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στην Θεσσαλονίκη, που υποτίθεται είναι η πόλη που υπάρχει ο βασικός αντίπαλος μας αυτή την εποχή (λέμε τώρα... 4-0) τρελάθηκα!!!

Η πόλη του ΜΠΑΟΚ και του ΑΡΗ... Η ακαδημία ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη, με όλα τα παιδάκια να φοράνε την ερυθρόλευκη... Μέσα στο άντρο του εχθρού! ΌΛΑ τα παιδάκια μέσα στα κόκκινα να παραληρούν βλέποντας τους παίκτες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Να θέλουν όλα να βγουν φωτογραφίες με τα ινδάλματά τους... με τους παίκτες που διαπρέπουν σε Ελλάδα και Ευρώπη και σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο... Όλα τα πιτσιρικάκια από 4-5 ετών μέχρι και τα πιο μεγάλα γεμάτα υπερηφάνεια φοράνε την ερυθρόλευκη και ονειρεύονται κάποια στιγμή να είναι αυτοί, εκείνοι που θα τους κυνηγάνε τα πιτσιρίκια για ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία.

Βλέποντας λοιπόν αυτές τις φωτογραφίες... μου έρχονται στο μυαλό κάποιες δηλώσεις του Σωκράτη Κόκκαλη προς απάντηση στην ερώτηση του Αλαφούζου... «τι άλλο κέρδισε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκτός από τα χρήματα του Champions League» για να πάρει την απάντηση...

«Καλά θα κάνει να απευθυνθεί στους δασκάλους των σχολείων όλης της Ελλάδας για να του μιλήσουν για τις γενιές Ολυμπιακών που έρχονται…»

Ο Κόκκαλης έκανε τα ανίψια σας και τα παιδιά σας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ και τώρα ο Μαρινάκης κάνει και τα εγγόνια σας!!!

ΘΡΥΛΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ!!!