15.12.13

Ο Ολυμπιακός στην πόλη που ξεκίνησε το σερί...

(Γιώργος Μαζιάς)

H λογική τον δίνει φαβορί για νέα νίκη. Είναι πρώτος και με διαφορά.

Βάζει πλώρη για ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα, ενώ προέρχεται κι από ευρωπαϊκή επιτυχία. Ο Αρης είναι σε μία από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του και μοιάζει με ιδανικό θύμα. Είναι όμως έτσι;Ο Ολυμπιακός θέλει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά στην πόλη που ξεκίνησε (με το 2-0 επί του ΠΑΟΚ στις 5/2/2012) το εκτός έδρας αήττητο σερί του και να ισοφαρίσει (29 ματς) την απόλυτη επίδοση που ο ίδιος κρατά από το 1974 (λεπτομέρειες στη σελ. 3). Στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, εκεί όπου πέρυσι δεν νίκησε (2-2 με Αρη και 1-1 με ΠΑΟΚ) ο πρωτοπόρος θα προσπαθήσει παράλληλα να στεφθεί και πρωταθλητής χειμώνα. Αφού έχει ήδη αβαντάζ οκτώ πόντων από τον δεύτερο «Δικέφαλο», ενώ απομένουν τρεις (με τη σημερινή) αγωνιστικέςγια το φινάλε του πρώτου γύρου.

Ο Άρης μπορεί να είναι η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λίγκας που δεν έχει ακόμη νίκη ως γηπεδούχος, αλλά παραδοσιακά προκαλεί προβλήματα στους «ερυθρόλευκους». Πέρυσι ήταν η πρώτη ομάδα που τους μπλόκαρε κρατώντας τους στο 2-2 δίνοντας τέλος στο σερί των επτά νικηφόρων πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος.

Στην αποστολή είναι και ο Αριέλ Ιμπαγάσα που μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής έπειτα από 3,5 μήνες και το 5-0 στη Λιβαδειά (1η του περασμένου Σεπτέμβρη). Δυσκολίες πάντα υπάρχουν ειδικά στους αγώνες μετά από υποχρεώσεις στην Ευρώπη. Το ευτύχημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι τις τέσσερις από τις πέντε προηγούμενες φορές που είχε ματς μετά το Τσάμπιονς Λιγκ αγωνίστηκε εντός έδρας (πήρε και τα τέσσερα). Μία και μοναδική ήταν εκτός έδρας. Μετά την πρεμιέρα και το 1-4 από την Παρί ακολούθησε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο. Εμεινε στο 0-0 που είναι και η μοναδική του γκέλα έως τώρα στο πρωτάθλημα έπειτα από 14 αγωνιστικές (μάλιστα είναι και το μοναδικό εκτός έδρας από την ήττα στην Ξάνθη που δεν σκόραραν εκτός έδρας).

Σήμερα είναι η δεύτερη φορά που οι Πειραιώτες θα παίξουν μακριά από το σπίτι τους αγώνα που ακολουθεί έναν ευρωπαϊκό. Είναι στη Θεσσαλονίκη και απομένει να δούμε αν θα ξεπεράσουν κι αυτό το εμπόδιο. Aν νικήσουν, θα είναι το 10ο σερί τρίποντό τους στο φετινό πρωτάθλημα. Ως επίδοση πάντως απέχει πολύ από τις 16 σερί νίκες που είναι το ρεκόρ το οποίο κατέχει ο ίδιος ο Ολυμπιακός από την περίοδο 2005-06 επί Τροντ Σόλιντ (από την 8η έως την 23η αγωνιστική).

Επίσης, αν φύγει αλώβητος από το «Κλ. Βικελίδης» θα του μένει μόνο η Ριζούπολη τo ερχόμενo Σάββατο ώστε να βγάλει όλο το 2013 αήττητος εκτός έδρας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Eτσι, θα έχει μόνο μια ήττα ως φιλοξενούμενος κόντρα σε ελληνική ομάδα για δύο ολόκληρα χρόνια (το 1-0 στην Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2012). Νούμερα, αριθμοί, στατιστική. Γαρνιτούρα στις νίκες.

Πηγή : www.sportday.gr