17.12.13

Και με άγχος αλλά και με πάθος απέναντι στην Γιουνάιτεντ!

(με ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ αλλά χωρίς παρωπίδες)

Έχουν ήδη γραφτεί πολλά για τη χθεσινή κλήρωση που έφερε τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με την Γιουνάιτεντ στη φάση των δεκαέξι για το Champions League. Σε γενικές γραμμές δεν έχουν γραφτεί, ούτε ηττοπαθείς ούτε υπερφίαλες, ακρότητες!

Οι κουτοπονηριές, βέβαια, κάποιων γνωστών και μη εξαιρετέων υπάρχουν αλλά ακόμη και αυτοί δεν αποτολμούν να γράψουν τέρατα κρατώντας την λατρεμένη τους δεύτερη φύση: Την πισινή!Κάποιες πρώτες σκόρπιες σκέψεις θα αραδιάσω λοιπόν και εγώ στο σημείωμα μου αυτό:

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ειπωθεί πως το μέγεθος της Γιουνάιτεντ είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό του Ολυμπιακού. Είναι ίσως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό -και σίγουρα μέσα στα τρία πρώτα- μέγεθος στον πλανήτη!

Ακόμη και αν, ο Ολυμπιακός καταφέρει να την αποκλείσει αυτό το γεγονός δεν θα αλλάξει καθόλου! Επομένως κανένας δεν επιτρέπεται να είναι υπερφίαλος όταν κρίνει μία τέτοια διπλή αναμέτρηση. Άλλωστε όλες οι δηλώσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού αυτό δείχνουν.

Από την άλλη όμως ο Ολυμπιακός έχει θέσει ως πρωτεύοντα και διαρκή στόχο του να καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

Όλοι βέβαια γνωρίζουν ότι ο στόχος αυτός για να επιτευχθεί, πρώτα απ’ όλα, θέλει αποτελέσματα που όμως δεν θα είναι… φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα. Θέλει αποτελέσματα και συμπεριφορές που θα έχουν και συνέπεια και σταθερότητα. Όπως αυτή που έχει επιδείξει την τελευταία τριετία!

Και στους δύο αγώνες με την Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός αυτό ακριβώς θα υπερασπιστεί! Όχι, δεν θα πάει να παίξει ο Ολυμπιακός δίχως άγχος τα δύο αυτά παιχνίδια με τους «κόκκινους διάβολους»! Ούτε θα κατέβουν οι παίκτες του να απολαύσουν στους δύο αυτούς αγώνες την … συμμετοχή.

Ο Ολυμπιακός θα κατέβει στους δύο αυτούς αγώνες για να υπερασπιστεί τη θέση του. Να δείξει ότι είναι μία ανερχόμενη -στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο- δύναμη.

Θα ξεκινήσει δηλαδή τον αγώνα στο ΝΑΟ με στόχο την πρόκριση! Προσπαθώντας να οδηγηθεί στον επαναληπτικό αγώνα με τον ίδιο στόχο και σκοπό!

Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις δυσκολίες του εγχειρήματος αυτού. Και ας μην ανησυχούν κάποιοι άσπονδοι. Όλοι τις γνωρίζουν στον Ολυμπιακό.

Όπως αντίθετα κανείς δεν μπορεί παρά να δεχτεί πως είναι πιο ανώδυνο να αποποιηθείς κάθε φιλοδοξία από τη μάχη αυτή.

Στον Ολυμπιακό όμως δεν αρέσουν τα εύκολα. Σε άλλους μπορεί. Στον Ολυμπιακό όχι!

Μία ομάδα που θέλει να είναι από τις 16 καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, μπορεί να έχει τη γνώση ποια είναι η Γιουνάιτεντ, αλλά έχει χρέος πρώτα απ’ όλα να φιλοδοξεί και μετά να προσπαθήσει να την αποκλείσει.

Και ο Ολυμπιακός μαζί με τον πύρινο του κόσμο θα προσπαθήσει γι’ αυτό, εξαντλώντας κάθε πιθανότητα που θα του δοθεί, στα παιχνίδια αυτά.

Στη θέση της Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα από τις άλλες έξι που ήταν υποψήφιες να κληρωθούν μαζί του. Τίποτα απολύτως δεν θα άλλαζε στη νοοτροπία και τους στόχους που έχει ο σήμερα ο Ολυμπιακός, για το ζευγάρι των δύο αυτών αγώνων.

Χτες όμως η κλήρωση ανέδειξε το ζευγάρι Ολυμπιακός-Γιουνάιτεντ. Έτσι οι δύο αγώνες με την ομάδα από το Μάντσεστερ που θα διεξαχθούν σε δυόμιση μήνες περίπου από τώρα, αποτελούν τώρα πια τα δύο επόμενα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός, στην προσπάθειά του για την καθιέρωση και την εδραίωσή του ως μία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες!

Και τα δύο αυτά βήματα, η ομάδα θα τα κάνει με πλήρη συναίσθηση της σπουδαιότητάς των και ανταποκρινόμενη στο χρέος της απέναντι στην ιστορία της και τον λαό της, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, με μεγάλη επιτυχία!

Πηγή : www.olympiacos4.gr