14.12.13

Η ομάδα είναι υπεράνω όλων

(Δήμητρης Γρηγορόπουλος)

Δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχουν γκρίνιες μέσα σε μια ομάδα από παίκτες που δεν παίζουν όσο θα ήθελαν. Όχι απλά δεν είναι ασυνήθιστο, μάλιστα, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό, διότι απλά… όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν. Η ομάδα, όμως, πρέπει να είναι υπεράνω όλων…

Ο Καρλ Μεντζανί για παράδειγμα, είναι γνωστό πως έχει ζητήσει να φύγει από τον Ολυμπιακό, ώστε να πάει σε μια ομάδα που θα του δώσει περισσότερες συμμετοχές ενόψει του Μουντιάλ. Και για να είμαστε δίκαιοι, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γι’ αυτό. Ο Αλγερινός αμυντικός έφυγε από τη Μονακό (ως δανεικός), θεωρώντας πως στον Ολυμπιακό θα παίξει περισσότερο απ’ όσο θα έπαιζε στην ομάδα του πριγκιπάτου, αλλά κάτι τέτοιο για διάφορους λόγους δεν συνέβη. Ο ίδιος, λοιπόν, λογικό είναι να προβληματίζεται, βλέποντας ότι υπάρχουν μπροστά του ο Μανωλάς, ο Σιόβας και ο Αβραάμ, αλλά όπως τονίσαμε και νωρίτερα υπεράνω όλων είναι η ομάδα…

Ο Μίτσελ έχει αποδειχθεί πολύ δίκαιος προπονητής και έχει μοιράσει συμμετοχές σε όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, με εξαίρεση τον τρίτο και τον τέταρτο τερματοφύλακα. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως δεν υπάρχουν παίκτες που μπορεί να νιώθουν… αδικημένοι από τον Ισπανό προπονητή, αλλά όπως τονίσαμε και νωρίτερα κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο μέσα σε μια ομάδα. Κι αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο σε μια ομάδα όπως ο φετινός Ολυμπιακός, ο οποίος κατά γενική ομολογία έχει το πιο γεμάτο ρόστερ των τελευταίων ετών.

Το μόνο που μπορεί να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να κρατούνται κάποιες ισορροπίες από τον προπονητή και ‘γω τουλάχιστον διακρίνω ότι ο Μίτσελ προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται. Από τους 24 παίκτες του ρόστερ (σ.σ. εξαιρούνται οι αναπληρωματικοί τερματοφύλακες), μόνο ο Αριέλ Ιμπαγάσα έχει διψήφιο αριθμό λεπτών συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αλλά κι αυτός ακόμα είναι πιθανό να τον αυξήσει στο ματς με τον Άρη, καθώς ο Μίτσελ τον πήρε στην αποστολή.

Όσο για αυτούς που εξακολουθούν να νιώθουν… αδικημένοι, μόνο μέσω της προσπάθειας μπορούν να βρουν το δίκιο τους. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ο Μίτσελ τις κρατάει όσο μπορεί τις ισορροπίες, αλλά πάνω απ’ όλους βάζει την ομάδα. Είναι υπεράνω όλων, άλλωστε.

Πηγή : www.olympiacos24.gr