15.12.13

Τελικά, ο ΠΑΟ αδικείται και πρέπει να το παραδεχθούμε...

(Νίκος Κώτσης)

Να κληθεί σε απολογία ο Ιγκλέσιας για την «ανατροπή» στο ημίχρονο-τελικό * Περιμένετε σήμερα για ένα ανάποδο... πλάγιο

Δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένους που εντυπωσιάστηκαν ή εξεπλάγησαν από το χθεσινό «διπλό» του Ατρόμητου στο Λεωφόρο. Πραγματικά δεν το κατανοώ. Πού είναι το περίεργο δηλαδή; Η τρίτη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερε μία άνετη και πεντακάθαρη νίκη επί μιας άλλης ομάδας, που εδώ και μια διετία δίνει μάχη για να μπορέσει να μπει στα πλέι οφ. Γι’ αυτόν τον λόγο και δεν προκάλεσε καμία σοβαρή αντίδραση το 2-1 της ομάδας του Περιστερίου επί των «πράσινων». Τι αντίδραση να προκαλέσει, δηλαδή; Ηταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα, με βάση την ποιότητα του ρόστερ και τη δυναμικότητα των δύο συλλόγων.

Κάποτε ο Παναθηναϊκός ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος. Πλέον δεν είναι. Και γι’ αυτόν τον λόγο οι διοικούντες ή οι οπαδοί του έχουν αποφασίσει να αντιμετωπίζουν την ομάδα τους ως μία σταθερά μέτρια παρουσία στο ποδόσφαιρό μας. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσουν αυτό το σύνολο; Τι παραπάνω έχει, για παράδειγμα, από τον ΠΑΣ Γιάννινα ή τον Εργοτέλη;

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ο ΠΑΟ δεν αδικείται. Αυτό μπορεί, αυτό κάνει. Αντιθέτως, είναι κατάφορη αδικία και «αστοχία» του Ολυμπιακού, που δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το ντέρμπι της Λεωφόρου, με αποτέλεσμα να νικήσει ΜΟΝΟ με 1-0. Αν και νομίζω ότι οι διαφορές είναι τόσο χαοτικές, που στον δεύτερο γύρω θα έχει πάρτι...

ΥΓ.: Τώρα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία η «Δίκη της Δευτέρας» να αφιερωθεί αποκλειστικά στην κατάντια του ΠΑΟ επί Αλαφούζου. Αν και παίζει ο Ολυμπιακός σήμερα, οπότε θα περιμένουν ένα ανάποδο πλάγιο, για να κάνουν αφιερώματα.

ΥΓ.2: Να πάει και ο Ιγκλέσιας στη «Δίκη» να μιλήσει για την ανατροπή του χθεσινού ματς. Το παλιόπαιδο. Ακούς εκεί να βάλει δύο γκολ στον Κοτσόλη...

-Εχω την εντύπωση ότι ο Μίτσελ θα ζητήσει κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, ενόψει του Ιανουαρίου. Και σε αυτές δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ορισμένες που θα αφορούν σε παίκτες που δεν έχουν τεθεί προς αμφισβήτηση. Νομίζω ότι όποιος είναι λίγο παρατηρητικός θα καταλάβει τι εννοώ.

-Μην πάει το μυαλό σας στον Εντινγκά. Ο Ισπανός έχει καλή άποψη για τον Κονγκολέζο αμυντικό μέσο. Απλώς προτιμάει να παίζει με άλλου τύπου μέσους, με παίκτες που να είναι πιο καλοί στο δημιουργικό κομμάτι. Παρά το γεγονός ότι ο Αφρικανός είναι ο καλύτερος (και ο μόνος) καθαρός κόφτης των «ερυθρολεύκων».

-Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν ο Μίτσελ θα δοκιμάσει τον Μιγκέλ Τόρες σε ρόλο αριστερού μπακ σήμερα. Εξάλλου, ο ίδιος επιμένει πως ο συμπατριώτης του παίζει παντού και πολύ καλά.

ΘΑ (ΤΟΥΣ) ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ

Η «μαγεία» του Ιμπαγάσα


Ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι μία πολύ χαρισματική προσωπικότητα. Ενας ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό ακόμη και στα 37 του χρόνια. Το γεγονός ότι φέτος έχει περιοριστεί δραστικά ο ρόλος του στους «ερυθρόλευκους» έχει αφαιρέσει λίγη «μαγεία» από την αγωνιστική παρουσία του Θρύλου. Ειδικά στην Ελλάδα μπορεί να κάνει πλάκα σε κάθε αντίπαλο. Ελπίζω να τον δούμε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο, έστω για λίγο.

Αρχίζουν οι «μεταγραφές»

Η ώρα πλησιάζει και δειλά-δειλά τα πρώτα μεταγραφικά σενάρια κάνουν την εμφάνισή τους στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού. Για την απόκτηση του Πελέ έχετε ενημερωθεί αποκλειστικά από τον «ΓΑΥΡΟ» εδώ και καιρό, οπότε... ένα το κρατούμενο. Πέραν του Πορτογάλου, όμως, έρχονται και άλλες κινήσεις. Που είναι πιθανό να προκαλέσουν μεγάλες συζητήσεις. Διότι ο Ολυμπιακός κινείται σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς φανφάρες, αλλά με ουσία και σωστή σκέψη.

Πηγή : www.gavros.gr