15.12.13

Η Λεωφόρος των (ανα)στεναγμών...

(ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ...ΛΙΜΑΝΙ)

Η Λεωφόρος των (ανα)στεναγμών και το νέο «κάρφωμα» στο Ρέντη

ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ ΑΛ ΑΦ ΟΥΖΟ

Ο περίπατος στο μπάσκετ συνεχίστηκε και χθες με το υπερθέαμα που πρόσφεραν οι παίκτες μας με αντίπαλο τα άτυχα Τρίκαλα. Παρά έναν πόντο θα φτάναμε στους 40 τη διαφορά, αλλά και το 84-45 δείχνει τη σοβαρότητα της ομάδας. Διότι σε αυτά τα ματς δεν χρειάζεται να φορτσάρει ο Σπανούλης, ο οποίος έβαλε ένα τρίποντο στο ξεκίνημα και… τέλος. Με τον Πρίντεζη να μην παίζει στα ματς της Ευρωλίγκας και να έχει πολλή όρεξη για μπάσκετ, όσοι πήγαν στο ΣΕΦ το ευχαριστήθηκαν και πάλι.Καλό μαντάτο η επιστροφή του Σίμονς στη δράση, όπως και η ευχέρεια του Μπαρτζώκα να δώσει ανάσες στον κουρασμένο Λοτζέσκι. Αυτή είναι η εξήγηση για την πτώση του Ματ στα τελευταία παιχνίδια, αφού δεν είχε συνηθίσει στο Βέλγιο να αγωνίζεται συνεχώς και απέναντι σε απαιτητικές συνθήκες. Περιμένουμε τον Λο να ανέβει, η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται να γίνει πιο… fit ο Αμερικανός για να επανέλθει στη γνωστή του εκρηκτικότητα.

Είχαμε, όμως, και άλλα ωραία χθες. Είδαμε την ομάδα του Σαουδάραβα μεγιστάνα Αλ Αφ Ούζου να υποκλίνεται στον Ατρόμητο. Αυτή η «σπουδαία» έδρα έχει γίνει Λεωφόρος των… στεναγμών και των αναστεναγμών. Διότι πήγαν εκεί οι Περιστεριώτες και πήραν το ματς νταηλίκι και με ανατροπή. Αλλά τι να περιμένουν από μια ομάδα που τραυματίστηκε ο σέντερ φορ της και επί της ουσίας δεν είχε παίκτη να τον αντικαταστήσει στον πάγκο. Πούλησαν τον Φιγκερόα και μετά ψάχνουν ένα σωρό δικαιολογίες.

Οταν λοιπόν έχεις 16 και σήμερα θα γίνουν 19 οι πόντοι της διαφοράς από τον Ολυμπιακό μέσα σε 15 αγωνιστικές, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Πάλι θα ανακαλύψουν 2-3 πέναλτι, πάλι θα τους έχει αδικήσει ο διαιτητής, πάλι, πάλι, πάλι… Και επειδή δεν λένε να το βουλώσουν, ήρθε το αφεντικό τους στο βόλεϊ και τους «κάρφωσε» ξανά.

Αυτά έχει η ζωή, όταν βγάζεις γλώσσα και προσπαθείς να συγκριθείς με τον Ολυμπιακό. Κάθε φορά ακούμε να λένε ένα σωρό αηδίες και όταν φτάσει η ώρα της κρίσης, κρύβονται. Δεν πειράζει, πάντα τέτοια τους ευχόμαστε. Εμείς απόψε έχουμε το παιχνίδι με τον Αρη και ποτέ στο Χαριλάου δεν είναι εύκολα. Και πέρυσι πήγαμε ως φαβορί και κοντέψαμε να κάνουμε και ήττα. Ας είμαστε ταπεινοί και προσεκτικοί.

Πηγή : www.gavros.gr