16.12.13

Ο Βάις παράγει μαγεία, επιλέγει την απλότητα!

(Νίκος Κώτσης)

Ο Σλοβάκος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, άφησε τις «τρελές» κούρσες, έδωσε την μπάλα όπως και όταν έπρεπε και διέπρεψε

Είναι ένας πολύ σπουδαίος και πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Αυτό όμως το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Πειραιά. Και όμως, ο Βλάντιμιρ Βάις έχει καταφέρει να αδικήσει κατάφωρα τον εαυτό του με τις φετινές του εμφανίσεις και κυρίως με τον τρόπο που αντιλαμβανόταν τις υποχρεώσεις του. Ο Σλοβάκος εξτρέμ έχει όλα τα προσόντα για να μπορέσει να είναι πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ένα παιδί που γεννήθηκε για να γίνει σταρ, με ένα μοναδικό ταλέντο και με ικανότητες σπάνιες και δυσεύρετες. Αυτό που πρέπει να κάνει, πλέον, είναι συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε χθες.

Οταν ο Βάις είναι απλός στο παιχνίδι του παράγει μαγεία. Είναι τόσο ικανός μέσα στις τέσσερις γραμμές, που μπορεί να κάνει τα απίθανα να μοιάζουν απλά. Από την άλλη, όμως, μπορεί να εξοργίσει όλο τον κόσμο με την επιπολαιότητα και την εγωιστική του διάθεση στη διάρκεια των αγώνων. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανε χθες.
Ο Σλοβάκος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, άφησε τις «τρελές» κούρσες προς το... άγνωστο, έδωσε την μπάλα όπως και όταν έπρεπε και διέπρεψε. Μία ασίστ, ένα γκολ και μία εμφάνιση ανάλογη της αξίας του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και μακάρι να επιλέξει να γίνει ο παίκτης που όλοι στον Ολυμπιακό ονειρεύονται.

-Ο Διούδης είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Ο 20χρονος γκολκίπερ του Αρη μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα, παρά το γεγονός ότι για τη θέση του έχει σημαντικές αδυναμίες. Και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το ύψος του. Αλλά κατά τα λοιπά δείχνει ότι μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.

-Ο Μίτσελ πιστεύει στον Ολαϊτάν και ο Νιγηριανός τον δικαιώνει συνεχώς. Χθες δεν σκόραρε, αλλά με τη συνολική του παρουσία έδειξε ότι μπορεί να γίνει πολύ σημαντικός παίκτης για τους Πειραιώτες. Και με τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί ο Ισπανός, καταφέρνει να βγάλει στο προσκήνιο όλες τις αρετές του.

-Οσα συμβαίνουν στον Αρη είναι θλιβερά. Και θυμίζουν ό,τι γινόταν πέρυσι στην ΑΕΚ.

ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Ο Τσόρι συνεχίζει να ανεβαίνει

Είναι ένας από τους παίκτες που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο τον Ολυμπιακό. Ο Ντομίνγκες έχει όλα τα προσόντα να γίνει ηγέτης. Χθες έπαιξε απλά, συνοπτικά και με μυαλό. Αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο Ολυμπιακός αυτό έναν τέτοιο παίκτη. Ο «Τσόρι» τώρα άρχισε να ανεβαίνει και να παίζει βάσει των δυνατοτήτων του. Και νομίζω ότι θα δούμε ακόμη καλύτερα πράγματα σύντομα.

Λίγα λεπτά του είναι αρκετά

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα. Είναι τόσο μεγάλη η αξία του, που ξεπερνάει ό,τι και να έχει ο καθένας στο μυαλό του για το πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Χθες μπήκε για λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε να δείξει πόσο λείπει στον Ολυμπιακό. Τέτοιας αξίας ποδοσφαιριστές είναι κοσμήματα για το ποδόσφαιρό μας.

Πηγή : www.gavros.gr