13.12.13

«Ο Μπαρτζώκας αναλαμβάνει την εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega»

(Μηνάς Τσαμόπουλος)

«Ο Μπαρτζώκας αναλαμβάνει την εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega». Το ανέκδοτο αυτό κυκλοφορεί από χθες το βράδυ μετά την νέα ανατροπή που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ κόντρα στη Σιένα στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την 21η νίκη τους για αυτή τη χρονιά καταρρίπτοντας το ρεκόρ του ΠΑΟ επί εποχής Σούμποτις. Το θέμα είναι ότι για μία ακόμη φορά έμειναν πίσω στο σκορ, ακόμη και με 15 πόντους διαφορά και κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Και όπως πολύ εύστοχα επεσήμανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας «για να μας κερδίσει κάποιος θα πρέπει να παίξει 40’ και όχι 35’.»

Μόλις οι Πειραιώτες αποφασίσουν να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι τους και να παίξουν ομαδικό μπάσκετ τότε καμία ομάδα δεν μπορεί να τους αντισταθεί και χάνονται ακόμη και μεγάλες διαφορές.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πότε θα κάνει κοιλιά ο Ολυμπιακός και μήπως φορμαρίστηκε πρόωρα. ΤΟ ΘΕΜΑ είναι ότι ακόμη δεν έχει βρει τα φόρμα του και για αυτόν τον λόγο έχει αυτές τις μεταπτώσεις στο παιχνίδι του. Μόλις… στρώσει τότε μετρημένες στα δάκτυλα τους ενός χεριού που θα μπορούν να τον κοιτάξουν στα μάτια.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, σε βάθος, βάζοντας τα θεμέλια για μια νεανική ομάδα που θα έχει διάρκεια στον χρόνο με την πολύτιμη βοήθεια έμπειρων και καταξιωμένων παικτών όπως είναι ο Σπανούλης, ο Λο και ο Περπέρογλου.

Ο συνδυασμός του νεανικού ενθουσιασμού και των μπασκετικών παραστάσεων από τους παλαιότερους είναι το μεγάλο μυστικό.

Ο κόουτς, τον οποίο πολύ αμφισβήτησαν, όχι μόνο στο ξεκίνημα της καριέρας του στον Πειραιά, διαδεχόμενος τον
Ίβκοβιτς, αλλά και κατά τη διάρκεια, κάνει πολύ συστηματική δουλειά, με ψυχραιμία γνωρίζοντας ότι ο χρόνος είναι με το μέρος του.

Δεν αντέδρασε πέρσι στις άσχημες και κάποιες φορές άδικες κριτικές που δέχθηκε γιατί είχε την ωριμότητα να αντιλαμβάνεται σε πιο σύλλογο ήρθε και ποιες απαιτήσεις ζητούσαν από αυτόν. Παράλληλα όμως είχε και την αυτογνωσία ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις. Και το αποδεικνύει στην πράξη.