14.12.13

Η αλήθεια για τον Πελέ…

(Διονύσης Δελλής)

Ο ΜΙΤΣΕΛ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟ

Στον «προθάλαμο» η πρώτη «χειμερινή» μεταγραφή του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν συμφωνήσει με τον Εργοτέλη (600.000 ευρώ) για την αγορά του Πελέ, τα βρήκαν και με τους εκπροσώπους του Πορτογάλου χαφ (για συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 250.000 ευρώ). Ακόμη όμως δεν είναι σίγουρο αν θα προκύψουν υπογραφές.

Ναι, φαίνεται λιγάκι οξύμωρο όλο αυτό που περιγράφουμε στον πρόλογο. Μια «κλεισμένη μεταγραφή» που μπορεί και να μην γίνει. Είναι όμως απολύτως αληθές αυτό που περιγράφουμε. Ο Ολυμπιακός έχει «κλειδώσει» την περίπτωση του 26άχρονου χαφ. Δεν είναι σίγουρο όμως ότι θα προχωρήσει και στην απόκτηση του. Ο Μίτσελ είναι που θα πάρει την τελική απόφαση. Και λογικά αυτό θα γίνει στο ραντεβού «σχεδιασμού» που θα έχει με την διοίκηση, τις πρώτες μέρες του Γενάρη.

Τι πρέπει να αποφασίσει ο Μίτσελ; Αν θα δεχθεί το «αίτημα» του 26άχρονου χαφ να πιάσει από τώρα λιμάνι. Να μην συνεχίσει ως δανεικός στον Εργοτέλη, μέχρι το καλοκαίρι, αλλά να ενταχθεί από την χειμερινή μεταγραφική περίοδο στον Ολυμπιακό. Ο 50άχρονος είχε ανάψει «πράσινο φως» για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή με την προϋπόθεση, ότι θα μετακομίσει στον Ρέντη το καλοκαίρι. Για τη νέα αγωνιστική περίοδο δηλαδή. Όπως θα γίνει για παράδειγμα και με τον Κολοβό. Από τη στιγμή που η πλευρά του Πελέ όμως, δεν το συζητά αυτό, το πράγμα έχει κάπως… μπερδέψει.

Ο Ισπανός τεχνικός ακόμη και χθες με δηλώσεις του, φρόντισε να υπενθυμίσει μια καλοκαιρινή του επιθυμία. «Είμαι ικανοποιημένος απ' τον τρόπο που διαχειριστήκαμε τους 27 παίκτες της ομάδας, αν και στην αρχή της περιόδου είχα πει ότι ήθελα να είναι λιγότεροι» υποστήριξε. Και αυτό το «λιγότεροι» είναι κάτι που τον απασχολεί ακόμη. Ο Ολυμπιακός και το rotation χρησιμοποιεί και ευκαιρίες δίνει σε αρκετούς. Δεν μπορεί όμως να το κάνει με όλους.

Ο Ιμπαγάσα για παράδειγμα έχει μόλις μια συμμετοχή λίγων λεπτών στο 0-5 με τον Λεβαδειακό. Ο Σέποβιτς έχει παίξει ελάχιστα, ο Γιαταμπαρέ τηρουμένων των αναλογιών το ίδιο. Υπήρχε επίσης ένα μεγάλο διάστημα που δεν υπολογίζονταν ο Τόρες, ενώ εδώ και εβδομάδες έχει σχεδόν… εκτροχιαστεί ο Μετζανί. Ουσιαστικά κάτω από 20 είναι οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιεί ο 50άχρονος τεχνικός. Και το πιο… γεμάτο μέρος της σεζόν πέρασε. Ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Από εδώ και κάτω το πιθανότερο είναι να έχει δύο ματς στην Ευρώπη, και μόνο εγχώριες υποχρεώσεις.

Δεν θα έλεγε «όχι» ο Μίτσελ να ξαλαφρώσει κάπως το ρόστερ του. Για να μπορεί να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του ικανοποιημένους. Πέραν του Μετζανί όμως που μάλλον θα συνεχίσει στην Μπράγκα είναι πολύ δύσκολο να φύγει κάποιος άλλος. Υπάρχει μια φήμη για τον Ιμπαγάσα και ένα ενδιαφέρον από τα Εμιράτα, δεν νομίζουμε όμως ότι στην παρούσα φάση ισχύει κάτι περισσότερο. Αν δεν φύγουν λοιπόν παίκτες, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα προσθέσει και άλλους στο ρόστερ του. Δεν νομίζουμε ότι ο κόουτς των Ερυθρόλευκων θα ήθελε κάτι τέτοιο.

Τη θέση του Μετζανί στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, θα τη πάρει ο Τόρες. Ο Ιμπαγάσα ακόμη και αν προκύψει όντως κάτι και αποχωρήσει (που δεν το θεωρούμε καθόλου σίγουρο) είναι εκτός λίστας της UEFA. Και μεταγραφή λοιπόν να κάνει ο Ολυμπιακός, δεν μπορεί να δηλώσει κάποιον νέο παίκτη στη διοργάνωση. Θα πρέπει να «αφαιρέσει» από το Ευρωπαϊκό ρόστερ του, κάποιον από τους υπάρχοντες. Ο Πελέ δηλαδή και να πιάσει τώρα λιμάνι, δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Θα πρέπει να «βγει» από την λίστα κάποιος χαφ που βρίσκεται σε αυτή!

Ποιος όμως; Ο Σάμαρης και ο Μανιάτης, αποκλείεται. Τον Μασάντο ο Μίτσελ τον εκτιμά πολύ. Ο Ντινγκά δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην Μονακό, και ακόμη και η σκέψη για δανεισμό του Γιαταμπαρέ δεν ισχύει καθώς ο Αφρικανός έχει παίξει στην αρχή της σεζόν στη Μπαστιά. Δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει τρίτη ομάδα στην Ευρωπαϊκή ζώνη την ίδια σεζόν. Άρα μπορεί να πάει δανεικός μόνο στην Μπαστιά, που στο μεταξύ έχει βάλει 2,5 εκατ ευρώ από την πώληση του. Ουσιαστικά λοιπόν από αυτή την 5άδα δεν φεύγει κανείς. Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν προκύψει κάποια «αλλαγή» σε αυτό.

Αν δεν βγει λοιπόν μια άκρη με όλο το παραπάνω, δεν νομίζουμε ότι είναι απλό να πέσουν υπογραφές με τον Πορτογάλο. Τον Πελέ που έχει πρόταση από τον ΠΑΟΚ (σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ είναι 200.000 ευρώ λιγότερα τα μετρητά χρήματα που προσφέρονται στον Εργοτέλη), αλλά και από μια ομάδα της Ρωσίας. Αν ο 26άχρονος δεχθεί να μείνει δανεικός, τότε όλα γίνονται εύκολα. Αν όχι; Τότε μόνο ο Μίτσελ ξέρει την… συνέχεια αυτής της ιστορίας

Πηγή : www.gazzetta.gr