18.12.13

Η υποκρισία της UEFA, ο ευαίσθητος Μισέλ κι η τιμωρία!

(Παναγιώτης Περπερίδης)

Η υποκρισία της UEFA σπάει ταμεία. Σπάει και τα νεύρα μας. Προκαλεί τη νοημοσύνη μας.

Τιμώρησε λέει τον Ολυμπιακό για ρατσιστικά συνθήματα, διότι είναι (δήθεν) πολύ ευαίσθητη σε τέτοια θέματα. Τι λες ρε Μισέλ; Αλήθεια; Ανατριχιάσαμε βρε αγόρι μου.

Η UEFA που στέλνει σε Ομοσπονδίες (της δικής μας συμπεριλαμβανομένης) φακέλους με παιχνίδια που χαρακτηρίζει ύποπτα,επειδή (κατά την άποψή της) έχουν μεγάλες και περίεργες ανατροπές στα σκορ. Η ίδια όμως κάνει τα στραβά μάτια σε κάτι στησίματα τελευταίων αγωνιστικών που βγάζουν μάτια. Αυτά δεν τα βλέπεις καλέ μου Μισέλ;

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κόπτεται για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά ζυγίζει την παραβίασή του με δυο μέτρα και δυο σταθμά, ανάλογα με την χώρα. Μη μου πείτε ότι σας ξαφνιάζω... Στην Ελλάδα πουλάει μαγκιές. Ας πάει να τα κάνει σε κανένα σοβαρό κράτος όμως.

Η UEFA χθες βράδυ βρήκε να εξαντλήσει την αυστηρότητά της στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον Ολυμπιακό, γιατί δήθεν στο Καραϊσκάκη υπήρξαν ρατσιστικά συνθήματα και ανάλογες συμπεριφορές. Έτσι είπε να κλείσει το βορινό τμήμα στα πέταλα του γηπέδου και πιο συγκεκριμένα να αφήσει κενά τα καθίσματα που είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο στον επόμενο αγώνα που συμβαίνει να είναι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προσέξτε. Έναν αγώνα για τον οποίον θα γίνει λαϊκό προσκύνημα προκειμένου οι φίλοι της ομάδας να εξασφαλίσουν ένα μαγικό χαρτάκι. Μια αναμέτρηση από την οποία ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Ένα ματς που γράφει ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όποια ομάδα κι αν υποστηρίζει ο καθένας μας. Δεν είμαι Ολυμπιακός και δεν είμαι οπαδός. Αν όμως δεν είχα την ιδιότητα του δημοσιογράφου και μια διαπίστευση, θα σκότωνα για να βρω ένα εισιτήριο να δω αυτό το ματς, έστω κι αν δεν θα φορέσω ποτέ το κασκώλ αυτής της ομάδας.

Επίσης, δεδομένα το πιο ισχυρό όπλο που έχει να αντιπαρατάξει ο πρωταθλητής Ελλάδας στην θρυλική ομάδα της Αγγλίας είναι ο κόσμος του. Η απόλυτη προωθητική δύναμη. Φροντίζουν να το ξεδοντιάσουν όσο μπορούν στο όνομα ενός δήθεν αντιρατσιστικού αγώνα. Άσε μας ρε Μισέλ.

Ακόμα κι από την πλευρά του συμφέροντος της διοργάνωσης να το δει κανείς, η απόφαση της UEFA είναι κωμική και προκλητική. Εξηγούμαι. Πόσο δελεαστικό είναι για τον απλό τηλεθεατή σε όλο τον κόσμο να δει έναν αγώνα σ'ένα γήπεδο που θα έχει κενά καθίσματα μέσα στο τηλεοπτικό πλάνο; Βλέπετε η απόφαση κάνει λόγο για κενά καθίσματα κοντά στον αγωνιστικό χώρο, άρα στο πεδίο λήψης της κάθε κάμερας. Κι εδώ συζητάμε για την πρώτη (εκ των τεσσάρων) κορυφαίων στιγμών της απόλυτης διοργάνωσης του πλανήτη σε συλλογικό επίπεδο.

Δεν ξέρω αν η έφεση του Ολυμπιακού πιάσει τόπο. Πολλές φορές πας για μαλλί και βγαίνεις (από κοντοκουρεμένος) γουλί.

Αυτό για το οποίο είμαι απολύτως βέβαιος όμως είναι ότι η UEFA (τα στελέχη της δηλαδή) λαμβάνει αποφάσεις που πιστοποιούν την υποκρισία, αλλά και την απόλυτη μεθόδευση σε όλα τα επίπεδα. Με κομψό τρόπο πάντα και για... το καλό του ποδοσφαίρου και των αξιών που πρεσβεύει η παρέα του Μισέλ. Άσε μας ήσυχους βρε αδελφέ.

Για να μην πιάσω το θεματάκι που ανακάλυψε χθες βράδυ ο Βουγιούς στο τουίτερ για την... κλήρωση. Πως διάολο μπορεί κάποιος να πετύχει ΟΛΑ τα ζευγάρια μια μέρα πριν; Περίεργα πράγματα. Δεν συμφωνείς... Μισέλ;

Είναι κρίμα, άδικο και τραβηγμένο από τα μαλλιά να στερηθούν έστω και χίλιοι οπαδοί του Ολυμπιακού, χίλιοι φίλοι του ποδοσφαίρου, τη δυνατότητα να δουν αυτόν τον μεγάλο αγώνα για να ξεστραβωθούν από τα χάλια της μίζερης ελληνικής πραγματικότητας.

Ο ρατσισμός, ο ναζισμός,τα ακραία φαινόμενα (που υφίστανται σε κάθε κοινωνία και στη δική μας εσχάτως ολίγον τι επικινδύνως αυξημένα) κύριοι δεν θα καταπολεμηθούν ποτέ κλείνοντας ένα πέταλο ή απαγορεύοντας συνθήματα, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις. Όπως και η βία δεν παύει να υφίσταται επειδή απαγορεύετε την τηλεοπτική προβολή της στους αγώνες σας. Ούτε τη φτώχεια στον πλανήτη θα καταπολεμήσει η επιτομή της υπεραξίας που είναι το προϊόν σας. Γενικώς, μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι επιτελείτε κάποιου είδους κοινωνικό έργο με τέτοιες αποφάσεις.

Και κυρίως μην μας βάζετε τον φερετζέ του... κοινωνικού έργου και της... πολιτικής ευαισθησίας σε αποφάσεις με προφανή στόχο.

Είμαστε κάπου λάθος ευαίσθητε Μισέλ;




Πηγή: www.pamesports.gr