21.1.14

ΤΩΡΑ να επέλθει η ηρεμία

(Μηνάς Τσαμόπουλος)

Με κάτω τα χέρια ήρθε η ήττα στο ΟΑΚΑ. Αυτό είναι που ενοχλεί και όχι το αποτέλεσμα, αυτό καθ΄ αυτό. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι περνάει ένα ντεφορμάρισμα διαρκείας και οι φίλαθλοι περιμένουν να δουν αν θα προλάβει να ανακάμψει εγκαίρως. Η ομάδα δείχνει ότι έχει μείνει από δυνάμεις και από καθαρό μυαλό. Δεν τους βγαίνει ούτε ένα πλάνο από όσα σχεδιάζουν στο Φάληρο και αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση.

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Όμως όταν βλέπεις τον Σπανούλη να εξανίσταται από τον πάγκο για τη χαλαρότητα με την οποία πήγαιναν στη διεκδίκηση των ριμπάουντ οι συμπαίκτες του, βγάζεις τα συμπεράσματά σου. Ιδίως στο τέλος που οι γηπεδούχοι πήραν τη διαφορά των 10 πόντων τα λάθη των ερυθρολεύκων ήταν παιδαριώδη. Δίνανε την μπάλα στον αντίπαλο.

Στο χρονικό σημείο που βρίσκεται ο Ολυμπιακός χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία πλέον για να μην χαθεί το τόπι. Γιατί βλέπω ότι παλαντζάρει η ομάδα. Όταν ο Σπανούλης, πάνω στον οποίο στηρίζεται η ομάδα μπαίνει και κάνει air ball και εγκλωβίζεται, με αποτέλεσμα να δίνει λάθος πάσες, τότε υπάρχει θέμα.

Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος αφού η Παρασκευή είναι κοντά και οι ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν στη Βιτόρια όπου θα παίξουν ένα παιχνίδι-τελικό με τη Λαμποράλ Κούτσα. Το διπλό είναι εκ των ων ουκ άνευ για τη συνέχεια στην Ευρώπη.

Το βάρος στις πλάτες των παικτών και του τεχνικού τημ είναι μεγάλο. Όμως έτσι είναι η ζωή. Στα δύσκολα πρέπει να φανείς δυνατός. Το θέμα είναι αν μπορούν να κάνουν την ανατροπή και όχι αν θέλουν. Γιατί οι παππούδες μας έλεγαν «δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω» αλλά στην πράξη υπάρχει και το ενδεχόμενο να θέλεις και να μην μπορείς.

Τα νεύρα και η πίεση είναι δεδομένα. ΤΩΡΑ όμως πρέπει να επέλθει η ηρεμία διότι αύριο θα είναι πολύ αργά και μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά.