21.1.14

Ματιές στην σκακιέρα

(Αντώνης Πανούτσος)

Ο Μίτσελ έδειξε τι πρέπει να κάνει ένας προπονητής όταν το πρώτο όνομα δεν τραβάει.

«Ο Μήτρογλου όμως, ακόμα και όταν δεν βρίσκεται στην ιδανική κατάσταση δεν πρέπει να βγαίνει από το παιχνίδι, αφού σε μία φάση μπορεί να κάνει το γκολ. Η αλλαγή του Μήτρογλου στο ημίχρονο ήταν ένα μεγάλο λάθος του Μίτσελ που στοίχισε τους δύο βαθμούς με την ισοπαλία με τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη». Κανένας ποτέ δεν θα μάθει πόσα τέτοια κείμενα έγιναν delete στο κομπιούτερ και πόσοι τέτοιοι λόγοι άλλαξαν στο ράδιο.

Ο μεγάλος αναθεωρητής κειμένων και λόγων ονομάζεται Μίτσελ. Ο οποίος όταν είδε ότι ο Μήτρογλου δεν έχει ακόμα το «μπαμ» για να πεταχτεί στην μπάλα και ο Βάις κινείτο εκτός περιοχής άνευ σημασίας και νοήματος, τους έβγαλε από το ματς και στη θέση τους έβαλε τον Ολαϊτάν με τον Φουστέρ. Ανακάτεψαν την άμυνα του Λεβαδειακού, ο Ολαϊτάν σκόραρε το πρώτο γκολ κι ο Μίτσελ έδειξε τι πρέπει να κάνει ένας προπονητής όταν το πρώτο όνομα της ομάδας του δεν τραβάει.

«Ο ΠΑΟΚ όμως πέτυχε αυτό που πετυχαίνει σε όλη την σεζόν. Να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα και να κερδίσει μέσα στη Νέα Σμύρνη». Τη στιγμή όμως που ο Πανιώνιος είχε κλειστεί στην άμυνα και τα copy paste από τα προηγούμενα ματς ήταν έτοιμα, ο Λάζνικ που στη Λεωφόρο δεν είχε βάλει το πέναλτι σημάδεψε από φάουλ το εσωτερικό του δοκαριού και έκανε το σκορ 2-0. Όχι ότι τα δύο γκολ διαφορά εξασφάλιζαν τη νίκη του Πανιωνίου, αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο το καταλάβαινες ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να βάλει γκολ. Ο Αθανασιάδης συνέχισε τις υποτονικές εμφανίσεις του, ο Σαλπιγγίδης ήρθε από τον πάγκο έτοιμος να αποδείξει ότι ο Στέφενς έπρεπε να τον αφήσει εκεί και οι μεσοεπιθετικοί δεν άντεξαν να καθαρίσουν ακόμα ένα ματς. Με τον Στέφενς να μην μπορεί να κάνει τίποτα εκτός από το να ρίξει στο ματς τον Μάρτενς, που έδειξε ότι είναι προπονημένος και ξέρει μπάλα.

Αντίθετα με τον Μίτσελ, που έβγαλε τον Μήτρογλου, η αλλαγή του Παπαδόπουλου δεν βγήκε του Παράσχου. Θα είχε νόημα αν την είχε κάνει στο ημίχρονο, αλλά στο 77', όταν ο Άρης είχε κουραστεί και ο Παπαδόπουλος ήταν ζεστός, είχε δώσει πάσα «πάρε-βάλε» στον Καραμάνο που έχασε την ευκαιρία, δεν είχε νόημα. Ακόμα λιγότερο νόημα είχε, όταν ο παίκτης που μπήκε ήταν ο Φάμπιο των πέντε εμφανίσεων εκ των οποίων στις τέσσερις αλλαγή και της μηδενικής παρουσίας.




Πηγή: www.sportday.gr