23.1.14

Ο ιδανικός κύριος Ιβάν Μαρκάνο

(Δημήτρης Γρηγορόπουλος)

Προσωπικά θα προτιμούσα να μην είχε προκύψει θέμα απόκτησης κεντρικού αμυντικού καταμεσής της περιόδου, αλλά από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Δημήτρης Σιόβας δεν είναι παράλογο να θέλει να τον αντικαταστήσει ο Μίτσελ για να κοιμάται πιο ήσυχος, όπως έχει πει και ο ίδιος. Η ομάδα, άλλωστε, μπαίνει στο πιο καυτό σημείο της σεζόν και ο Ισπανός τεχνικός θέλει να είναι καλυμμένος.

Από την Κυριακή και το ταξίδι στην Ξάνθη, μέχρι τις 25 Φλεβάρη και την πρώτη κόντρα με την Μάντσεστερ στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός έχει να δώσει εννέα συνολικά αγώνες, που μόνο λίγοι δεν είναι. Για να κάνει, λοιπόν, το απαραίτητο ροτέισον στην άμυνα ο Μίτσελ χρειάζεται άλλον έναν βασικό στόπερ πλην Αβραάμ και Μανωλά και εφόσον αυτός είναι ο Μαρκάνο, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του, θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Πρόκειται, άλλωστε, για έναν παίκτη που τον ξέρει πολύ καλά ο Μίτσελ από την κοινή τους θητεία στη Χετάφε την σεζόν 2010-11, αλλά και για έναν παίκτη που ξέρει πολύ καλά τον Ολυμπιακό, καθώς διέπρεψε με τους «ερυθρόλευκους» την αμέσως επόμενη περίοδο (2011-12), παίζοντας σε 41 συνολικά παιχνίδια! Αν και αμυντικός, μάλιστα, είχε 5 γκολ και 4 ασίστ ο Μαρκάνο κι ήταν κι αυτός ένας λόγος που τον χρυσοπλήρωσε η Ρουμπίν Καζάν για να τον αγοράσει από τη Βιγιαρεάλ…

Εύκολη περίπτωση δεν είναι ο Μαρκάνο, βέβαια, αλλά είναι ιδανική! Και επειδή η Ρουμπίν δεν έχει βλέψεις στο ρώσικο πρωτάθλημα (11η με μόλις 24 βαθμούς), το οποίο θα ξαναρχίσει σε περίπου τρεις μήνες από τώρα, ίσως πει το ναι που περιμένει ο Ολυμπιακός! Οι Ρώσοι νωρίτερα έχουν υποχρεώσεις στο Europa League, βέβαια, κάτι που αποτελεί ένα πρόβλημα, αλλά ο Ισπανός θέλει σαν τρελός να επιστρέψει έστω και για έξι μήνες στον Ολυμπιακό και επειδή πιέζει κιόλας προς αυτήν τη κατεύθυνση, υπάρχουν ελπίδες να έχουμε θετική κατάληξη. Μακάρι, διότι όπως προαναφέραμε ο Μαρκάνο είναι ιδανική λύση για τον Ολυμπιακό. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής, σωστός επαγγελματίας και γενικώς κύριος ο Ισπανός.