22.1.14

Μπρατζώκας vs Σπανούλης

Το γαρ πολύ της θλίψης … γέννησε παραφροσύνη (και) στον Ολυμπιακό! Έτσι εξελίσσεται πλέον, μία διελκυστίνδα ανάμεσα … Σε όσους θεωρούν πως το «παρκάρισμα» του Βασίλη Σπανούλη ήταν η αιτία της ήττας των «ερυθρόλευκων» από τους «πράσινους» … Και σε όσους θεωρούν πως η αιτία ήταν η αφλογιστία του Βασίλη Σπανούλη!

Ως εκ τούτου οι βολές παίρνουν φυσικά, αμπάριζα και τον Γιώργο Μπαρτζώκα! Κι από την κορυφή του Ολύμπου θάβεται στα έγκατα της γης ως προπονητής!

Πλανώνται όμως, πλάνων οικτράν αμφότερες οι πλευρές. Δε το λέμε εμείς. Το λένε … άνωθεν! Καθώς το μήνυμα το εκπορευόμενο από ψηλά είναι σαφές: « Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα. Δεν είναι πρόσωπα. Πορευόμαστε ενωμένοι κι αποφασισμένοι» …

Στα λόγια καλά τα πάει

Δεν έχει άδικο ο Μπράιαν Ντάνστον καθώς δεν χάνει την αισιοδοξία του αν κι ο Ολυμπιακός κινδυνεύει, να πετάξει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στα σκουπίδια. Λέει λοιπόν, ο Αμερικανός – ο οποίος μόνον άμοιρος ευθυνών για την ήττα στο ΟΑΚΑ δεν είναι – και ξαναλέει: «Όταν δεν μπορείς, να πετάξεις … Τρέξε. Όταν δεν μπορείς, να τρέξεις … Περπάτα. Όταν δεν μπορείς, να περπατήσεις … Μπουσούλησε! Συνέχισε, να προσπαθείς»…

Ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ πιστώνεται αυτήν την βαθιά σε νόημα έκφραση. Ο Αμερικανός φορ του Ολυμπιακού την επικαλείται δια των λόγων του. Τι απομένει; Να την εφαρμόσει και φια τω έργων του !

Η απουσία του Λο

Πέρυσι, αποδόθηκε στη μη παρουσία του Λο στα πλέι οφ (μισό και κάτι λεπτά … έπαιξε) η απώλεια του Πρωταθλήματος. Φέτος στη μη παρουσία του Λο αποδίδονται σημαντικές ήττες οι οποίες εκτροχιάζουν τον Ολυμπιακό. Εν τούτοις διοικητική και τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων» ουδέν πράττουν περί του θέματος. Και μπορούν, να πράξουν τα πάντα …

Οι 6/7 νίκες του Πεδουλάκη!

Στις 10 Φεβρουαρίου 2013 ο Παναθηναικός νίκησε 81-78 τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το Κύπελλο. Συμπληρώνεται ήδη ένας χρόνος από τότε κι οι «πράσινοι» μετρούν 6/7 νίκες κόντρα στους «ερυθρόλευκους» με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο τους. Και τι νίκες; Με 3/7 νίκες ο Παναθηναϊκός κατέκτησε πέρυσι και το Πρωτάθλημα «γκρεμίζοντας» την έδρα του Ολυμπιακού!

Τα «κλειδί» της επιτυχίας του Αργύρη

Στο περιβάλλον του κόουτς του Παναθηναϊκού αποδίδουν κατά κανόνα τις επιτυχίες του κόντρα στον Ολυμπιακό – και σε μεγάλο ποσοστό – στο «κλείδωμα» του Βασίλη Σπανούλη.

Ο «κάπτεν» των «ερυθρόλευκων» στις 6 νίκες των «πράσινων» μετρά μόλις 59 πόντους!

Μεταξύ δε, σοβαρού κι αστείου λέγεται πως η ζημιά του Αργύρη Πεδουλάκη στον Ολυμπιακό είναι διπλή. Και βρήκε το «κουμπί» του Βασίλη Σπανούλη. Και κοντά σε αυτόν το βρίσκουν κι όλοι οι προσεχείς αντίπαλοι του Ολυμπιακού.

Είναι πλέον, θέμα να βρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας τρόπο για να «ξεκλειδώσει» το Βασίλη Σπανούλη. Γενικά …