18.12.13

Ανώτερος όλων ο Ολυμπιακός

Στο μπάσκετ είσαι όσο καλός είναι το τελευταίο σου αποτέλεσμα. "Υπ' αυτήν την έννοια, ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο μάνατζμεντ, στην Ευρώπη", εξήγησε το αφεντικό της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν που "έδωσε" τη Λοκομοτίβ Κουμπάν ως την πιο ακριβή ομάδα της Euroleague.

Προφανώς και δεν είμαστε η μόνη χώρα στον πλανήτη που πιστεύει ότι η επιτυχία μιας ομάδας κρίνεται... από το τελευταίο αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η ατάκα που χρησιμοποίησε (πάνω κάτω) ο Αντρέι Βατούτιν, στην ερώτηση της novosti.rs για την ομάδα που έχει το πιο επιτυχημένο μάνατζμεντ, στην Ευρώπη.
"Το πιο σημαντικό στο μπάσκετ, είναι τα αποτελέσματα. Η αξία της δουλειάς που κάνουν οι μάνατζερ αποτυπώνεται από το τελευταίο αποτέλεσμα των ομάδων τους. Αυτή είναι η άποψη μου και βάσει αυτής, το καλύτερο μάνατζμεντ το έχει ο Ολυμπιακός", εξήγησε το αφεντικό της "ομάδας του στρατού".

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε την Παρτίζαν και τους "γκρόμπαρι", με τον Βατούτιν να εκφράζει το θαυμασμό του "για όσα επιτυγχάνει με το μικρό μπάτζετ που έχει κάθε χρόνο. Φυσικά, διαθέτει εκ των πιο εντυπωσιακών φιλάθλων της Ευρώπης. Γενικά, είμαι θαυμαστής του σερβικού μπάσκετ και της σχολής των προπονητών" και ανέφερε το όνομα "Ντούσαν Ίβκοβιτς", ως έναν από τους λόγους .

Όταν ωστόσο, του ανέφεραν τα ονόματα των Κρστιτς, Τεόντοσιτς και Μίτσοφ, με τους οποίους είχε ένα... σκληρό τετ α τετ μετά τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, στο Λονδίνο (οι πληροφορίες είναι πως ζήτησε από όλους τους άλλους να βγουν από τα αποδυτήρια, για να "στολίσει" με την ησυχία του το συγκεκριμένο τρίο, στους οποίους απέδωσε τους χειρότερους των χαρακτηρισμών), είπε "είχαμε μια ιδιαίτερη συζήτηση. Τους άσκησα αυστηρή κριτική, γιατί χάσαμε. Αλλά αυτό δεν είναι να κάνει με την εθνικότητα τους. Ήταν εκείνοι που έπαιξαν πραγματικά άσχημα".

"Δεν αλλάζει ο Μίλος"

Εν συνεχεία, του ζήτησαν να βαθμολογήσει τους συγκεκριμένους παίκτες, για να πει ότι "ο Κρστιτς έπαιξε εξαιρετικά στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. ήταν αποτελεσματικός και βοήθησε πολύ την ομάδα του. Παρ' όλα αυτά, τελευταία έχει προβλήματα τραυματισμών και τώρα επιστρέφει σιγά σιγά. είναι σημαντικός παίκτης για εμάς και ελπίζουμε πως θα βρει τη φόρμα του, όταν θα τον χρειαζόμαστε περισσότερο. Σε ό,τι αφορά τον Μίτσοφ, ήλθε προετοιμασμένος και διαγράφει σταθερή πορεία. Από τον Τεόντοσιτς περιμένω ψύχραιμα και λογικά παιχνίδια. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει ο Μίλος".

"Έδωσε" τη Λοκομοτίβ Κουμπάν

Επειδή πολλά έχουν ακουστεί για το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ, ο Βατούτιν διευκρίνισε πως "είναι 40 εκατομμύρια δολάρια φέτος. Συγκριτικά με τις άλλες ομάδες της Ευρώπης, θα λέγατε πως είναι μεγάλο μπάτζετ. Αλλά σε αυτό υπολογίζονται τα ακριβά έξοδα μετακίνησης, όπως και οι φόροι προς το κράτος. Παρεμπιπτόντως, το υψηλότερο μπάτζετ στη Ρωσία το έχει η Λοκομοτίβ Κουμπάν".

Πηγή : www.sport24.gr