17.12.13

Ισοφάρισε το μυθικό ρεκόρ

Η «χρυσή» ομάδα του Ολυμπιακού, επί προεδρίας Γουλανδρή, έχει μείνει στην ιστορία για τα μυθικά ρεκόρ που δημιούργησε. Να όμως που ο σύγχρονος Ολυμπιακός, με τον Μαρινάκη πρόεδρο και τον Μίτσελ στον πάγκο, κατάφερε να ισοφαρίσει ένα από αυτά!

Με τη χθεσινή νίκη επί του Αρη, έφτασε τους 29 σερί αγώνες χωρίς ήττα εκτός έδρας και ισοφάρισαν το πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε ο Ολυμπιακός της διετίας 1972-74. Τότε, με τον αείμνηστο Λάκη Πετρόπουλο προπονητή, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει το πρώτο εκτός έδρας ματς από τον ΠΑΟΚ (1/10/1972), κατόπιν «έτρεξαν» ένα σερί με 20 νίκες και 9 ισοπαλίες, μέχρι που έχασαν πάλι στην Τούμπα, στις 21/4/1974!

Το τωρινό σερί (το οποίο πιστώνεται φυσικά και στους Βαλβέρδε, Ζαρντίμ) άρχισε μετά την ήττα στην Ξάνθη με 1-0, στις 22/1/2012. Μία εβδομάδα αργότερα, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έκτοτε ακολούθησαν άλλες 24 νίκες (με τελευταία τη χθεσινή, πάλι στη Θεσσαλονίκη, πάλι με 2-0, αλλά επί του Αρη) και 4 ισοπαλίες. Το ερχόμενο Σάββατο στη Ριζούπολη, ο Τσόρι και η παρέα του θα προσπαθήσουν να στείλουν το παλιό ρεκόρ στο... χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Πηγή : www.sportday.gr