17.12.13

Στα ίσα και τα δύο παιχνίδια

(Μηνάς Τσαμόπουλος)

Η κληρωτίδα έβγαλε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άρχισαν οι αναλύσεις για το τι θα γίνει ή για το τι θα πρέπει να γίνει. Τι να γίνει ρε παιδιά; Θα πάει ο Ολυμπιακός και θα παίξει στα ίσα και τα δύο παιχνίδια. Αυτό θα γίνει.

Άλλοι πανηγυρίζουν γιατί η πρωταθλήτρια Αγγλίας είναι η πιο βατή αντίπαλος από τους άλλους που ήταν στον όμιλο των ισχυρών. Άλλοι λένε ότι η Γιουνάιτεντ δεν τα χάνει αυτά τα παιχνίδια και θα καθαρίσει εύκολα και ότι ο Ολυμπιακός ό,τι ήταν να κάνει το έκανε και οι Άγγλοι έχουν το άγχος και οι Πειραιώτες πρέπει να πάνε να παίξουν άνετα χωρίς να έχουν την πίεση του φαβορί.

Οι μεν προσπαθούν να συνετίσουν τους δε με αναλύσεις και έτσι θα πάμε μέχρι τον Φεβρουάριο.
Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός θα μπει στον αγωνιστικό χώρο και θα αντιμετωπίσει τους Άγγλους χωρίς δεύτερες σκέψεις. Οι εποχές που έμπαιναν στο γήπεδο για να «κλέψουν» το αποτέλεσμα και να παίξουν άμυνα-ταμπούρι και ό,τι κάτσει , έχουν περάσει.

Οι ερυθρόλευκοι του Μίτσελ βγάζουν αυτοπεποίθηση και όχι έπαρση, ούτε φόβο απέναντι σε παραδοσιακά ποδοσφαιρικά clubτης Ευρώπης. Υπάρχει ένα πλάνο, μία νέα φιλοσοφία και η ομάδα κάνει το παιχνίδι της, συνετά και με μυαλό. Ούτε υπερενθουσιασμοί ούτε γιουρούσια.

Το σημαντικό είναι ότι στο Μεγάλο Λιμάνι κάνουν σχέδια για το μέλλον και δεν κοιτάνε μόνο το παρόν. Κάνουν προγραμματισμό για να αποκτήσουν μία διάρκεια όσο αφορά την παρουσία και την πορεία τους στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ήρθαν για να μείνουν και όχι για να κάνουν κάθε χρόνο τον σταυρό τους να τους πέσει εύκολος αντίπαλος, να τους χαμογελάσει η τύχη. Γιατί συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Με αυτή τη λογική κτίζεις το μέλλον, γνωρίζοντας που πατάς και που βρίσκεσαι και το μεταλαμπαδεύεις στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι από την πλευρά τους γουστάρουν να παίζουν γιατί βλέπουν ότι υπάρχει προοπτική.