17.12.13

Σπάστε τους τα κόκκαλα!

(Γιώργος Κονδύλης)

Μπορεί ο Ολυμπιακός να απέφυγε στην κλήρωση της Δευτέρας μεγαθήρια, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα, αλλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά το γεγονός ότι φέτος δεν εντυπωσιάζει, παραμένει τεράστια δύναμη. Ο Θρύλος, απέδειξε με τις εμφανίσεις του μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, ότι μπορεί να τα καταφέρει και να κοιτάξει στα «μάτια» τους «κόκκινους διάβολους»! Και όλα τα λεφτά θα είναι το πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αν οι Πειραιώτες στις 25/02 πάρουν τη νίκη, τότε όλα μπορούν να γίνουν στην Αγγλία. Η παράδοση με τις αγγλικές ομάδες για τους «ερυθρόλευκους», είναι θετική, αλλά όχι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και αυτό, γιατί η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού, με ομάδες από το «νησί» στην έδρα του, έχει σε 7 παιχνίδια, 4 νίκες, μία ισοπαλία και 2 ήττες. Και οι ήττες, είναι αμφότερες από τη Μάντσεστερ σε αγώνες που είχαν γίνει το 2001 και 2002.

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ

Εξαιρετική παράδοση έχει ο Ολυμπιακός με την Άρσεναλ. Το 2009, το 2011 και το 2012 την έχει φιλοξενήσει στο Καραϊσκάκη και πάντα ο Θρύλος νικάει. Κατά σειρά τα σκορ είναι 1-0, 3-1 και 2-1 με τους Πειραιώτες να παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν. Η άλλη νίκη των Πειραιωτών με αγγλική ομάδα στο Καραϊσκάκη, είναι με τη Λίβερπουλ... Ήταν η πρώτη χρονιά των «ερυθρόλευκων» στο Καραϊσκάκη, όταν ο Στολτίδης με 1-0 είχε δώσει τη νίκη. Αυτές είναι και οι 4 νίκες που έχει πάρει ο Θρύλος...

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ «16»

Από εκεί και πέρα, έχει πάρει και μία ισοπαλία ο Ολυμπιακός... Το 2007/08 οι Πειραιώτες είχαν περάσει στον όμιλο και είχαν συνεχίσει στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης... Τότε, είχαν κληρωθεί με την Τσέλσι και το πρώτο παιχνίδι είχε πραγματοποιηθεί στο φαληρικό γήπεδο. Δεν υπήρξε νικητής, όμως, ούτε σκορ. Το μηδέν παρέμεινε, αλλά τελικά οι Πειραιώτες δεν είχαν πάρει την πρόκριση, αφού στο Λονδίνο είχαν ηττηθεί με 3-0.

ΝΑ «ΣΠΑΣΕΙ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Και οι δύο ήττες του Ολυμπιακού από ομάδα από την Αγγλία είναι από την Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ. Το 2001 είχε ηττηθεί με 0-2 και την επόμενη χρονιά με 2-3. Αλλά οι παραδόσεις είναι για να «σπάνε» και αυτό θέλει και ο Θρύλος. Στις 25/02 θα «παλέψει» για τη νίκη και έχει αποδείξει φέτος ότι μπορεί να τα καταφέρει. Και έτσι, να πάει στο «Θέατρο των Ονείρων» να δώσει τη «μάχη» του για ό,τι καλύτερο και για το εισιτήριο στους «8».

Πηγή : www.gavros.gr