17.12.13

Ρεβάνς κι από τη Μάντσεστερ;

(Κώστας Νικολακόπουλος)

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ του Ολυμπιακού γενικά με τη Μάντσεστερ δεν είναι καλή, με τις τέσσερις ήττες στα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αλλά δεν είναι καλή και για έναν ακόμη λόγο: το 2002 που είχαν βρεθεί για δεύτερη φορά οι δύο ομάδες στη φάση των ομίλων του Champions League, έφτασαν στην 5η αγωνιστική και το πρόγραμμα ήταν Μακάμπι Χάιφα - Μάντσεστερ 3-0 και Λεβερκούζεν - Ολυμπιακός, με Ολυμπιακό και Μακάμπι να ισοβαθμούν και στην τελευταία αγωνιστική να παίζουν στη Ριζούπολη. Στην 5η αγωνιστική λοιπόν ο Ολυμπιακός είχε χάσει 2-0 στη Λεβερκούζεν κι η Μακάμπι είχε κερδίσει 3-0 τη Μάντσεστερ! Αποτέλεσμα πραγματικό σοκ, όσο κι αν οι Αγγλοι είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά όχι την πρώτη θέση.Τέλος πάντων, είχε δημιουργηθεί η αίσθηση τότε στον Ολυμπιακό ότι η Μάντσεστερ έκανε το χατίρι των Ισραηλινών -για να μην ξεχνιόμαστε, δηλαδή. Βέβαια, η μεγάλη σημασία έχει ότι όντως και στα τέσσερα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό μέσα σε μία διετία, η Γιουνάιτεντ είχε κερδίσει και τα τέσσερα. Βέβαια, η Γιουνάιτεντ τότε με Μπέκαμ, Μπλαν, Φαν Νίστελρόι, Βερόν, Σκόουλς, Κιν, Σόλσκιερ, Φορλάν και τους Γκιγκς και Φέρντιναντ στα νιάτα τους.

Το 2001 ήταν να γίνει το Ολυμπιακός - Γιουνάιτεντ 1η αγωνιστική, αλλά αναβλήθηκε λόγω της τραγωδίας στη Ν. Υόρκη. Κι έγινε εμβόλιμα σαν 3η αγωνιστική: 0-2 σε ένα ΟΑΚΑ με 73.500 εισιτήρια! Αλλά τον Ολυμπιακό να έχει δεχθεί την ψυχρολουσία από την ήττα του 1-3 στη Γαλλία από τη Λιλ. Μέχρι το 65’ το ματς ήταν ρευστό, αλλά ο Μπέκαμ το καθάρισε. Στη ρεβάνς είχε σκιστεί ο Ελευθερόπουλος, κρατούσε το 0-0 ως το 79’, αλλά στο φινάλε δεν άντεξε και δέχθηκε τρία γκολ.

Το 2002 έγινε το πρώτο ματς στο «Ολντ Τράφορντ» κι ήταν εφιάλτης, αφού στο 26’ το σκορ ήταν 2-0 και στο τέλος του ημιχρόνου αποβλήθηκε ο Ζε Ελίας. Τελικό 4-0, με τον Ολυμπιακό να παλεύει πολύ περισσότερο το ματς στη Ριζούπολη, παρότι η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε 2-0! Μέσα σε πέντε λεπτά (70’-74’) ισοφάρισε ο Ολυμπιακός, αλλά πάλι γνώρισε την ήττα, ξανά με γκολ στο τέλος, στο 84’. Μπορούμε, δηλαδή, να διαπιστώσουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν τη μάχη τους στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια. Κι έχασαν τα τρία με δυσκολία.

Εγώ Αγγλους δεν ήθελα, αλλά ας θυμηθούμε ότι φέτος παίρνει ρεβάνς από παλιότερα χρόνια ο Ολυμπιακός. Κι από την Μπενφίκα κι από την Αντερλεχτ. Γιατί όχι κι από τη Μάντσεστερ!.

Πηγή : www.gavros.gr