21.1.14

Θα ξαναμάθει με Μήτρογλου

(Χρήστος Μεγγλίδης)

Είναι σωστή η επισήμανση ότι ο Ολυμπιακός συνήθισε για 1,5 μήνα έναν τρόπο επιθετικού παιχνιδιού δίχως τον Μήτρογλου, λόγω του τραυματισμού που είχε ο διεθνής φορ.

Ο Μίτσελ έπαιξε κυρίως με τον Ολαϊτάν στην κορυφή της επίθεσης και σε λιγότερα με τον Σαβιόλα, σε αυτό το διάστημα της απουσίας του πρώτου σκόρερ της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το στιλ παιχνιδιού είχε διαφοροποιήσεις, δίχως να υπάρξει έλλειμμά αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας, αφού τόσο με τον Μήτρογλου όσο και χωρίς αυτόν, τα γκολ δεν έλειψαν για τους ερυθρόλευκους. Με μεγαλύτερο πλουραλισμό στο σκοράρισμα, καθώς έβαλε πολλά ο Σαβιόλα, σε διαδοχικά ματς και ο Τσόρι, ο Κάμπελ, ο Ολαϊτάν, ο Φουστέρ και άλλοι.

Ο Μήτρογλου χρειάζεται το χρόνο του για να ξαναφτάσει στο ρυθμό και στην απόδοση προ του τραυματισμού στο Παρίσι, όπως και η ομάδα θέλει λίγο χρόνο ώστε να προσαρμοστεί ξανά αγωνιστικά στην επιστροφή του κορυφαίου επιθετικού όπλου της.

Λόγος πίεσης δεν υπάρχει, έστω κι αν είναι λογικό να θέλει ο ποδοσφαιριστής να έχει παιχνίδια, ρυθμό και πατήματα μέχρι το μεγάλο πρώτο ραντεβού με την Μάντσεστερ. Με τρείς αγώνες ανά εβδομάδα και το παιχνίδι με τους Άγγλους σε περισσότερο από ένα μήνα, ματς για τον Κώστα θα υπάρξουν, ρυθμό θα βρει, γκολ θα βάλει και θα ξαναφτάσει στο επίπεδο που ήταν πριν χτυπήσει.