21.1.14

Χωρίς πάθος δεν κερδίζεις...

(Προς ΠΑΣΑ... ΛΙΜΑΝΙ)

Χωρίς πάθος δεν κερδίζεις κανένα παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟ...

ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τον Παναθηναϊκό σε οποιοδήποτε άθλημα και σε οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν υπάρχει αδιάφορο ματς. Αυτό είναι κάτι που θεωρούν δεδομένο όλοι οι ΓΑΥΡΟΙ και φυσικά δίκιο έχουν, από τη στιγμή που ο ΠΑΟ είναι ο «αιώνιος» αντίπαλος του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αδιάφορο το χθεσινό ματς του Θρύλου μέσα στο ΟΑΚΑ, αφού για πολλούς είχε κριθεί η πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1. Και δώδεκα βαθμούς πίσω να ήταν ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟ ή το αντίστροφο, και πάλι ο μεταξύ τους αγώνας θα είχε ενδιαφέρον.

Με αυτό το σκεπτικό δεν υπάρχει δικαιολογία για το γεγονός ότι η ομάδα εμφανίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο ματς στο ΟΑΚΑ άνευρη και χωρίς πάθος. Τα βασικότερα στοιχεία σε τέτοια ματς για να διεκδικείς τη νίκη είναι το νεύρο, το πάθος και ο τσαμπουκάς της κάθε ομάδας. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία μέσα στο παρκέ και όχι μόνο, αφού αυτό ισχύει για όλα τα αθλήματα, τότε δεν μπορείς να διεκδικήσεις και τη νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό σου. Και φυσικά αυτό που δεν ανέχεται κανείς είναι να χάνει ο Ολυμπιακός από έναν πολύ κατώτερο ΠΑΟ. Υποτιμούν τους εαυτούς τους οι παίκτες του Θρύλου με αυτές τις εμφανίσεις. Γιατί ο ΠΑΟ σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό, διότι αν οι δύο ομάδες παίξουν αυτό που πραγματικά μπορούν και σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, τότε θα φανεί και η πραγματική διαφορά, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν πάρτι! Μιλάμε για μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει καταστροφικό μπάσκετ με μόνο της όπλο την άμυνα, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι μία επιθετική ομάδα που στην καλή της ημέρα θα προσφέρει και θέαμα, όποιον αντίπαλο και αν έχει στην άλλη πλευρά.

Αυτό που θα πρέπει να κάνουν τώρα οι «ερυθρόλευκοι», είναι να συγκεντρώσουν τις σκέψεις τους, να ξεκουραστούν ψυχικά περισσότερο και μετά σωματικά, όσο μπορούν με τις συνεχόμενες υποχρεώσεις, και να ξεκινήσουν μία αντεπίθεση. Και με βασικό τους σκοπό στις 20 Φλεβάρη που θα πάνε ξανά στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα, να δώσουν τις απαντήσεις τους και με επιβλητική εμφάνιση να αποδείξουν ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟ και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τη συνέχεια... Αν δεν πιστεύαμε στις δυνατότητες της ομάδας, δεν θα περιμέναμε και αυτά τα πράγματα, δηλαδή να δώσει απαντήσεις. Θα το περνάγαμε στο... ντούκου και θα πηγαίναμε παρακάτω. Πιστεύουμε στις δυνατότητες αυτής της ομάδας και αυτό που θέλουμε είναι να το κάνουν και οι παίκτες αυτό, να πιστέψουν στους εαυτούς τους!




Πηγή: www.gavros.gr